Žena tvrdila da je "slabo pokretna", pa uhvaćena u trčanju: Završila na sudu jer je za 30 minuta pretrčala 5 kilometara

06.03.2024

16:15

0

Istražitelji su je posmatrali neko vreme i uhvatili je na delu

Žena tvrdila da je "slabo pokretna", pa uhvaćena u trčanju: Završila na sudu jer je za 30 minuta pretrčala 5 kilometara
Copyright Pixabay

Žena koja je godinama varala vlasti da je slabo pokretljiva našla se na sudu nakon što je pretrčala 5 kilometara u roku od pola sata.

Anet Bond (49) iz Perta u Škotskoj godinama je tvrdila da jedva hoda bez podrške, uzevši  za to vreme od države 67.062 funte socijalne pomoći. 

Njena majka Elizabet (68) tvrdila je na sudu da je njena ćerka redovno vežbalka zbog svog stanja, ali je ond aporotnicima pušten snimak u kom se vidi kad u opremi za trčanje napušta svoj dom i kad ase pola sata kasniej vraća optrčavši krug od 5 kilometara oko svog komšiluka.

Istražitelj prevare iz Odeljenja za rad i penzije Skot Hodž (54) rekao je da je tim na kraju rano napustio operaciju nadzora jer je prikupio dovoljno dokaza protiv Bondove.

On je rekao sudu da se tim parkirao ispred njenog doma i snimio je kako trči istom rutom tri puta u periodu od deset dana 2017.

- Ona brzo hoda, a onda se okreće na raskrsnici i počinje da trči. Viđena je kako trči i uzbrdo i nizbrdo - rekao je Hodž, koji ju je posmatrao bez njenog znanja.

Rekao je da je njeno tirčanje bilo bez problema, u suprotnosti sa tvrdnjama koje je iznosila o svom stanju.

Njena majka je na sudu tvrdila da je to posledica svakodnevnog vežbanja i toga što je u kući imala trenažer s kojim je redvno radila.

Bond poriče da je na prevaru dobila 67.062,50 funti socijalne pomoći od aprila 2009. do novembra 2018.

Ona takođe poriče da nije rekla Odeljenju za rad i penzije za promenu u njenom stanju, a novac joj je isplaćivan zbog potrebe za "pojačanom negom" i "poboljšanjem pokretnosti".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike