Eksplozija u termoelektrani u Rusiji: Troje nestalo, 18 povređenih (VIDEO)

06.03.2024

07:35

0

Na termoelektranu su priključene 62 stambene zgrade, a snabdevanje toplotom trebalo bi da bude nastavljeno uveče

Eksplozija u termoelektrani u Rusiji: Troje nestalo, 18 povređenih (VIDEO)
Copyright Printscreen, Twitter, @thesnip24382774

U termoelektrani u gradu Šagonar u udaljenoj ruskoj regiji Tuvi došlo je do eksplozije, a povređeno je 18 ljudi, rekao je regionalni čelnik Vladislav Hovalig.

Prema prvim informacijama, do eksplozije je došlo u odeljku za snabdevanje toplotom, a navodno se dogodila samo na mestu snabdevanja gorivom sa pokretnom trakom. 

Nadležni su rekli da je u Šagonaru isključeno centralno grejanje. Na termoelektranu su priključene 62 stambene zgrade, a snabdevanje toplotom trebalo bi da bude nastavljeno uveče. U gradu je trenutno 16 stepeni ispod nule.

Kako je saopštilo regionalno Ministarstvo za vanredne situacije, požar sa jakim dimom izbio je u TE Šagonar.

U vreme eksplozije, u termoelektrani je radila 21 osoba, a lider republike Tuva, Vladislav Hovalig, saopštio je da je 18 osoba je hospitalizovano.

- Šest osoba je u teškom stanju, dok je devetoro radnika zadobilo umerene povrede. Stanje još troje ljudi je zadovoljavajuće, dok se još uvek traga za tri osobe. Svi povređeni se trenutno nalaze u republičkim bolnicama u Kizilu - rekao je Hovalig.

Požar je već ugašen, u toku je zalivanje i demontaža objekata. U Tuvi je uveden regionalni režim vanredne situacije, a istraga je u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike