Otkriveno da li Mišel Obama planira da zameni Bajdena na izborima! Demokrate ga ne žele zbog godina, sve veći broj hoće nju

05.03.2024

15:51

0

Bivša prva dama ima veliku moć u demokratskoj politici, uprkos tome što se poslednjih godina uglavnom udaljila sa političke scene

Otkriveno da li Mišel Obama planira da zameni Bajdena na izborima! Demokrate ga ne žele zbog godina, sve veći broj hoće nju
Copyright AP Photo/Frank Franklin II

Mišel Obama je odbacila mogućnost da se kandiduje na izborima za predsednika SAD i tako je negirala i da će uskočiti u poslednjem trenutku kako bi bila alternativa za demokrate ukoliko bi odlučili da ne dozvole vremešnom Džou Bajdenu da se kandiduje.

Bivša prva dama ima veliku moć u demokratskoj politici, uprkos tome što se poslednjih godina uglavnom udaljila sa političke scene.

- Kao što je bivša prva dama Mišel Obama nekoliko puta tokom godina izjavila, ona se neće kandidovati za predsednika - rekla je za NBC news Kristal Karson, direktorka za komunikacije njene kancelarije.

- Gospođa Obama podržava kampanju za reizbor predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris - dodala je.

Nedavno istraživanje Rasmusena pokazalo je da skoro 50 odsto demokrata podržava smenu Bajdena sa vrha liste, a veliki broj njih bi na tom mestu voleo da vidi Mišel Obamu, čak 20 odsto, dok otpredsednicu Kamalu Haris podržava samo 15 odsto demokratskih kolega.

Međutim, 60-godišnjakinja je više puta rekla da nije zainteresovana da se kandiduje za funkciju i priznala je da je "prestrašena" ishodom ovogodišnjih izbora.

- Šta će se desiti na sledećim izborima? Prestravljena sam od onoga što bi se moglo dogoditi, jer su naši lideri važni. Koga biramo, ko govori u naše ime, to utiče na nas na način koji ponekad mislim da ljudi uzimaju zdravo za gotovo - rekla je Obama Džeju Šetiju u njegovom podkastu "On Purpose“ u januaru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike