Poljanski: Ovo je bruka i sramota za Nemačku

03.03.2024

11:45

0

Nemačke vlasti istražuju incident

Poljanski: Ovo je bruka i sramota za Nemačku
Dmitrij Poljanski - Copyright AP Photo/John Minchillo

Snimak razgovora visokih nemačkih vojnih zvaničnika koji razgovaraju o pripremama za napad na Krimski most je sramota za Berlin, napisao je zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski na društvenoj mreži Iks.

- Ovo je potpuna sramota i bruka za Nemačku, koja je otkrila svoje nove strane: prevarantsku, podlu, agresivnu, revanšističku i rusofobičnu. Ovo više nije ista zemlja sa kojom smo potpisali prijateljske u sporazume 1990-ih i 2000-ih godina - naveo je Poljanski.

- Analogija sa 1930-im je neizbežna - dodao je on.

Podsetimo, mediji su objavili 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Profimedia
Krimski most

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da nemačke vlasti istražuju navodni snimak koji su objavili ruski državni mediji.

Šolc je ocenio da je to "vrlo ozbiljno pitanje".
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike