Kineski stručnjak: Slanje NATO trupa u Ukrajinu je politička prevara

28.02.2024

21:25

0

"Ovo je pokušaj da se zapreti Rusiji da ne nastavi ofanzivu"

Kineski stručnjak: Slanje NATO trupa u Ukrajinu je politička prevara
NATO vojnici - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda, File

Izjave da NATO može poslati trupe u Ukrajinu samo su politička prevara koja ima za cilj da podstakne Kijev da nastavi sukob u po sebe nepovoljnim uslovima, rekao je ruskim medijima Vang Ven, dekan Instituta za finansijske studije Čongjang na Narodnom univerzitetu Kine.

- Vest da NATO razmatra slanje trupa u Ukrajinu nije ništa drugo do pretnja. To je svojevrsna politička pretnja, čija je svrha da se podstakne Ukrajina da nastavi da pruža otpor i ne predaje se pred nepovoljnim vojnim okruženjem. Ako govorimo o verovatnoći, onda se NATO neće usuditi da pošalje trupe, jer su SAD jasno stavile do znanja da neće slati svoje trupe - smatra ekspert.

Prema njegovom mišljenju, trenutna vojna moć NATO-a nije dovoljna da se suprotstavi Rusiji. 

Kako je primetio Vang Ven, NATO je zapravo već bio uključen u sukob u poslednje dve godine, jer šalje plaćenike, satelitske podatke i oružje.

- Ovo je pokušaj da se zapreti Rusiji da ne nastavi ofanzivu. U suprotnom, to će dovesti do angažovanja NATO trupa - rekao je on i dodao da je za NATO trenutno isplativije da učestvuje u sukobu kroz pružanje vojne pomoći i finansijskim pritiskom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike