Neredi u Berlinu zbog korona mera: Muškarac preminuo nakon privođenja (VIDEO)

02.08.2021

08:13 >> 08:24

0

Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu sve dok nije stigla hitna pomoć

Neredi u Berlinu zbog korona mera: Muškarac preminuo nakon privođenja (VIDEO)
Copyright Twitter/Axel Lier

Berlinska policija je saopštila danas da je 49-godišnji muškarac preminuo nakon što su ga u nedelju priveli tokom protesta koji su su održani zbog mera nemačke vlade namenjenih sprečavanju širenja koronavirusa.

Nemačka policija je navela da se muškarac žalio na trnjenje u ruci i grudima kada su policajci proveravali njegovu ličnu kartu u berlinskoj četvrti Mite, gde se hiljade demonstranata okupilo uprkos zvaničnoj zabrani demonstracija.

Pročitajte još

Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu sve dok nije stigla hitna pomoć i odvezli ga u bolnicu, gde je kasnije preminuo, saopštila je policija.

Otvorena je rutinska istraga o smrti.

Tokom demonstracija privedeno je oko 600 ljudi, dok su demonstranti prkosili naređenju da se raziđu i pokušali da probiju policijske redove.

Portparolka policije je izjavila da vlasti i dalje pokušavaju da utvrde koliko je demonstranata i policajaca povređeno tokom protesta u nedelju.

Nemačka je ublažila mnoge mere koje su uvedene tokom vrhunca pandemije, ali neki zahtevi poput onih za nošenje maski u zatvorenom prostoru i pokazivanja negativnih testova na kovid 19 ili potvrda o vakcinaciji još su na snazi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike