Gradonačelnik Londona Sadik Kan traži da se zapleni imovina Rusa koji su povezani sa Putinom

25.02.2024

23:00

0

Gradska skupština predložila je da bi moglo da se izgradi 4.000 kuća od prihoda od prodaje imovine povezane s Kremljom u Londonu

Gradonačelnik Londona Sadik Kan traži da se zapleni imovina Rusa koji su povezani sa Putinom
Sadik Kan - Copyright Profimedia

Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je britansku vladu da hitno donese odluke o zapleni i prodaji imovine u vlasništvu Rusa povezanih sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da dobijena sredstva usmeri prema onima kojima je potrebna pomoć, uključujući izbeglice iz Ukrajine.

U pismu britanskom ministru za stambena pitanja Majklu Gouvu, Kan je naveo da vlada treba da hitno reaguje i omogući zaplenu i prodaju imovine "Putinovih prijatelja", preneo je Bi-Bi-Si.

Gradska skupština predložila je da bi moglo da se izgradi 4.000 kuća od prihoda od prodaje imovine povezane s Kremljom u Londonu.

Prema novoj analizi Gradske skupštine, ako bi bila prodata imovina koju su kupili u Londonu Rusi koji su optuženi za korupciju ili su povezani s Kremljom, a čija vrednost je, prema Transparensi internešenelu, 2022. godine bila oko 1,28 milijardi, to bi obezbedilo dovoljno sredstava za više od 4.000 jeftinih domova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike