Više od dve trećine žena u Engleskoj uznemiravane dok trče: Najčešće verbalno!

23.02.2024

00:50

0

58 odsto ispitanica reklo da su ga doživele, a 19 odsto žena je takođe izjavilo da su ih pratili dok su trčale

Više od dve trećine žena u Engleskoj uznemiravane dok trče: Najčešće verbalno!
Copyright Freepik

Istraživanje naučnika na engleskom Univerzitetu u Mančesteru otkrilo je da više od dve trećine žena doživljava uznemiravanje dok džogira, a one kažu da više ne prijavljuju zlostavljanje policiji jer je to postalo "svakodnevna pojava".

Žene, koje su anketirane na severozapadu Engleske, tvrde da su iskusile pretnje, gađanje predmetima, kao i verbalno nasilje, prenosi Gardijan.

Studija je otkrila da je najčešći vid zlostavljanja verbalno, pri čemu je 58 odsto ispitanica reklo da su ga doživele, a 19 odsto žena je takođe izjavilo da su ih pratili dok su trčale.

Takođe, 13 ispitanica je reklo da su bile fizički napadnute dok su trčale, a sedam žena tvrdi da su bile seksualno zlostavljane. Istraživanjem je takođe utvrđeno da žene najčešće strahuju od silovanja i ubistva, a ustanovljeno je da se policiji prijavi samo 5 odsto slučajeva uznemiravanja.

Naučnice Kerolajn Majls i Rouz Brod, koje su vodile istraživanje i koje su i same prethodno bile uznemiravane, rekle su da se nadaju da će rezultati studije pomoći policijskim snagama da stvore nove načine da pomognu ženama koje se suočavaju sa zlostavljanjem tokom vežbanja.

One takođe žele širu konverzaciju o zlostavljanju, u nadi da će doći do kulturološke promene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike