Grčki poljoprivrednici pojačavaju intenzitet protesta: Blokiraće i Atinu, širom Evrope sve veći haos

15.02.2024

16:20

0

Zbog sličnih razloga kao i njihove kolege u Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Poljskoj i Italiji, grčki poljoprivrednici protestovali su uz pomoć traktora širom zemlje

Grčki poljoprivrednici pojačavaju intenzitet protesta: Blokiraće i Atinu, širom Evrope sve veći haos
Copyright Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos)

Grčki poljoprivrednici planiraju da održe protestni miting u Atini početkom sledeće nedelje, kako bi povećali intenzitet protesta zbog povećanja troškova energije i konkurencije iz inostranstva, saopštili su danas sindikati poljoprivdenika.    

Zbog sličnih razloga kao i njihove kolege u Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Poljskoj i Italiji, grčki poljoprivrednici protestovali su uz pomoć traktora širom zemlje, blokirajući puteve i granične prelaze za teretne kamione, prenosi Rojters.

Vlada je u utorak predložila dalju podršku ovom sektoru, uključujući jeftiniju električnu energiju za dve godine, pored jednogodišnjeg produženja poreske olakšice za dizel koji koriste poljoprivredne mašine, koje je nastavljeno prošle nedelje.

- Odlučili smo da organizujemo veliki miting sa našim traktorima i automobilima u Atini u utorak - rekao je na konferenciji za štampu šef sindikata poljoprivrednika u Larisi Rizos Marudas.

Podsetimo, u čitavoj Evropi je potpuni haos zbog protesta poljoprivrednika.

Profimedia
 

Poslednji u nizu su protesti u Poljskoj. Poljski farmeri su u četvrtak upalili baklje i petarde i gađali kancelariju Evropske komisije jajima u zapadnom gradu Vroclavu, javila je državna novinska agencija PAP, nakon čega su organizatori brzo pokušali da razbiju protest.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike