Bizarno! Rade nestao pre četiri godine, a u babinoj kući pronašli njegove ostatke - ona svima govorila da je u manastiru!

11.02.2024

21:52

0

Poštar je pronašao beživotno telo babe, njene ćerke (55), a u jednoj sobi na tepihu i telo muškarca zamotano u ćebe

Bizarno! Rade nestao pre četiri godine, a u babinoj kući pronašli njegove ostatke - ona svima govorila da je u manastiru!
Uviđaj rumunske policije - Copyright Profimedia

U jednoj kući u Vasliu pronađeno je, kako se veruje, telo mladića Radeta (28), koji je poslednji put viđen početkom 2021. godine.

Radetovi ostaci pronađeni su u kući njegove babe (82), koja je i sama umrla pre nekoliko dana, a prethodno je navodno policiji i komšijama tvrdila da je Rade otišao u manastir.

Bizaran slučaj, koji je zaintrigirao čitav Balkan, otkriven je 9. januara, kada je poštar koji donosi penziju u kući na istoku Rumunije otkrio beživotna tela dve žene, a potom su nađene i ostaci za koje se veruje da su Radetovi.

Kobnog dana poštar je došao da ženi na ruke donese penziju. U dvorište je izašla unuka (26), koja je navodno ometena u razvoju i držeći babin penzioni ček, rekla je poštaru da njoj preda penziju. Sumnjičav, poštar je pitao gde je baba, ali pošto mu devojka nije odgovarala ušao je u kuću gde je zatekao jeziv prizor.

U kući je pronašao beživotno telo babe, njene ćerke (55), a u jednoj sobi na tepihu i telo muškarca zamotano u ćebe.

Profimedia
 

Izbezumljen je pozvao policiju, koja je odmah došla da vrši uviđaj.

Prvo se mislilo da telo muškarca pripada nekom starijem čoveku, možda babinom partneru, te da ga je čuvala da bi i dalje uzimala penziju. Međutim, sve više dokaza ukazuje na to da je u pitanju telo njenog unuka, kojeg niko nije video skoro četiri godine.

Govorila da je u manastiru

Policija se navodno svojevremeno raspitivala o nestanku mladića, koje nije ni bilo prijavljeno, ali su baba i njena ćerka govorile da je otišao u manastir ili da je u bolnici. Isto su odgovarale i komšijama kada bi pitale za mladića.

Navodno je Rade kao i njegova sestra bio ometen u razvoju.

Babine navode da je Rade otišao u manastir u Jašiju niko nije proveravao, tako da je čitav komšiluk godinama živeo u uverenju da se možda zamonašio.

Međutim, jezivo otkriće u kući "probudilo" je ovaj kraj malog grada na istoku Rumunije i svi se pitaju kako je Rade umro - da li prirodnom smrću ili mu je neko presudio.

Prvi podaci istrage govore da su baba i njena ćerka umrle od gušenja ugljen monoksidom, a navodno je devojka sa telima bila od ponedeljka. Policija je tela prevezla na obdukciju, a devojka je odvedena u psihijatrijsku ustanovu, piše Observator.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike