Stravični snimci! U padu privatnog aviona na Floridi dvoje poginulih, oba motora prestala da rade (VIDEO)

10.02.2024

23:10 >> 00:29

0

Prinudno sletanje se dogodilo u blizini izlaza Pajn Ridž roud u okrugu Kolijer, severno od mesta gde se Međudržavni auto-put okreće istočno prema Fort Loderdejlu

Stravični snimci! U padu privatnog aviona na Floridi dvoje poginulih, oba motora prestala da rade (VIDEO)
Mali avion se srušio u Floridi - Copyright Preentskrin/Iks

Najmanje dve osobe poginule su danas kada je mali mlazni avion prinudno sleteo na Međudržavni auto-put 75 u američkoj saveznoj državi Florida i zapalio se nakon sudara vozilom, saopštile su lokalne vlasti.


Prinudno sletanje se dogodilo u blizini izlaza Pajn Ridž roud u okrugu Kolijer, severno od mesta gde se Međudržavni auto-put okreće istočno prema Fort Loderdejlu duž takozvane Aligatorske ulice, javlja AP.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo SAD saopštila je da je avion bio poslovni mlaznjak ''Bombardier Challenger 600'' i da je prevozio petoro ljudi, prenosi Rojters.

Nije jasno da li su se poginuli nalazili u mlaznjaku ili u vozilu, rekao je Adam Fišer, portparol Kancelarije šerifa okruga Kolijer.

Fotografija koju je slikalo Ministarstvo saobraćaja Floride pokazuje veliki oblak crnog dima oko aviona.

 

NEJPLS, SAD, 9. februara (Tanjug) - Mali avion sudario se danas sa vozilom tokom prinudnog sletanja na Međudržavni auto-put 75 na jugozapadu američke savezne države Florida, saopštile su lokalne vlasti. Prinudno sletanje se dogodilo u blizini izlaza Pajn Ridž roud u okrugu Kolijer, severno od mesta gde se Međudržavni auto-put okreće istočno prema Fort Loderdejlu duž takozvane Aligatorske ulice, javlja AP. Fotografija koju je slikalo Ministarstvo saobraćaja Floride pokazuje veliki oblak crnog dima oko aviona. Patrolka auto-puteva Floride je saopštila da su linije u pravcu juga zatvorene i savetovala vozače da potraže alternativne rute. Trenutno nema podataka o tome da li je neko povređen u udesu. (Kraj) noj/gri

Avion je poleteo iz Kolambusa u Ohaju i pilot je pokušao da sleti na aerodrom u gradu Nejpls na Floridi, ali je navodno saopštio kontroli leta da su oba motora prestala da rade i da nije u mogućnosti da dođe do aerodroma, prema navodima televizijske stanice WPLG.


Patrolka auto-puteva Floride je saopštila da su linije u pravcu juga zatvorene i savetovala vozače da potraže alternativne rute.

 


Trenutno nema podataka o tome da li je neko povređen u udesu.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike