Najava Karlsonovog intervjua s Putinom već ima skoro 90 miliona pregleda: Histerija ne jenjava, novinari ga jurili po Moskvi (VIDEO)

07.02.2024

23:46

0

Ilon Mask smatra da bi ovaj razgovor mogao da postane najpopularniji intervju svih vremena

Najava Karlsonovog intervjua s Putinom već ima skoro 90 miliona pregleda: Histerija ne jenjava, novinari ga jurili po Moskvi (VIDEO)
Taker Karlson napravio opštu pomamu u svetu - Copyright Profimedia

Najava američkog novinara Takera Karlsona da će intervjuisati ruskog predsednika Vladimira Putina prikupila je za 24 sata 89,5 miliona pregleda.

Karlson je sinoć na društvenoj mreži "Iks" objavio video-poruku u kojoj je obelodanio da se nalazi u Moskvi kako bi uradio intervju s Putinom. Kremlj je danas potvrdio da je intervju urađen.

Kako piše "Volstrit žurnal", intervju bi mogao da se pojavi već sutra na sajtu novinara i na njegovoj stranici na društvenoj mreži "Iks".

Ova vest je izazvala buru u svetu. U međuvremenu se saznalo da će se emitovati 8. februara.

Ilon Mask smatra da bi ovaj razgovor mogao da postane najpopularniji intervju svih vremena.

 

Snimljen u Moskvi: Novinari trčali za njim

Taker Karlson je "bežeći" iz Moskve napustio hotel "Four Seasons" na sporedna vrata kako bi izbegao susret sa gomilom novinara koji su pokušavali da ga intervjuišu.

Karlson označen kao neprijatelj Kijeva: "Vodi humanitarnu agresiju, manipuliše informacijama"

Ime američkog novinara Takera Karlsona, koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, našlo se na sajtu "Mirotvorac" – nezvaničnoj bazi ukrajinskih neprijatelja. 

Karlson je proglašen za neprijatelja Ukrajine još 8. juna prošle godine. Prebacuje mu se "učešće u humanitarnoj agresiji na Ukrajinu", kao i "manipulisanje društveno značajnim informacijama".

Njegova poseta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara, a njegov video-snimak napravljen u pozadini kremaljskih kula i Sabornog hrama Hrista Spasitelja gde objavljuje odluku da intervjuiše ruskog predsednika, izazvao je pometnju kako među korisnicima društvenih mreža, tako i među predstavnicima medija i američkog političkog establišmenta.

Američki novinar je prethodno za kanal "REN" kazao da se "ne oseća krivim za predstojeći intervju sa ruskim predsednikom, jer ga to ne čini izdajnikom Sjedinjenih Država". Prema njegovim rečima, Bela kuća je dva puta pokušala da spreči intervju. Međutim, portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer kasnije je demantovala tu izjavu.

Korporativni mediji u SAD su ljuti na voditelja Takera Karlsona, jer se, kako je rekao američki novinar Glen Grinvold, plaše što će Amerikanci "konačno čuti drugu stranu priče".

S druge strane, Kremlj je istakao da se Karlson ne drži proruskih ili proukrajinskih, već proameričkih stavova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike