Medvedev: Vojne vežbe NATO su ''grč mlohavih zapadnih mišića''

02.02.2024

21:13

0

Vežbe ''Stameni branilac'' najveća su vojna vežba od Drugog svetskog rata, u kojima će učestvovati oko 90.000 vojnika iz zemalja članica NATO

Medvedev: Vojne vežbe NATO su ''grč mlohavih zapadnih mišića''
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev poručio je danas da vojne vežbe ''Stameni branilac'' u organizaciji NATO-a predstavljaju ''grč mlohavih zapadnih mišića''.

''U NATO-u se brbljalo i plašilo da se direktno kaže protiv koga su usmerene ove vežbe.

Ograničili su se na prazno brbljanje o navodnoj razradi odbrambenih planova i odvraćanju potencijalne agresije. Ali sasvim je logično da ovaj grč mlohavih zapadnih mišića predstavlja upozorenje našoj zemlji'', napisao je Medvedev na svom nalogu na mreži VKontakte, a prenose RIA Novosti.

On je istakao da se neke faze te vežbi ''očekuju u najozloglašenijim rusofobičnim i najodvratnijim državama poput Poljske, Letonije, Litvanije i Estonije'', odnosno u neposrednoj blizini granica Rusije.

Medvedev smatra da, ako je sama Alijansa odlučila da sprovede vežbe ovog nivoa, to znači da se lideri zemalja članica ''zaista nečega plaše''.

''Oni ne veruju ne samo u pobedu, već uopšte u bilo kakve vojne uspehe trulog neonacističkog režima u Kijevu. Pored toga, oni rade na antiruskoj agendi u unutrašnje političke svrhe, konsolidujući svoje nezadovoljno biračko telo'', poručio je Medvedev.

Vežbe ''Stameni branilac'' najveća su vojna vežba od Drugog svetskog rata, u kojima će učestvovati oko 90.000 vojnika iz zemalja članica NATO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike