Voditeljka u Australiji podelila objavu Hjuman rajts voča i dobila otkaz

27.01.2024

23:39

0

Iako joj je rečeno da joj dobro ide u ulozi voditeljke jutarnjeg programa, australijski ABC je otpustio novinarku Antoanetu Latuf

Voditeljka u Australiji podelila objavu Hjuman rajts voča i dobila otkaz
Antoaneta Latuf - Copyright Preentskrin/Instagram/antoinette_lattouf

Samo tri dana nakon što je počela da vodi jutarnji program na australijskoj mreži ABC, novinarka libanskog porekla Antoaneta Latuf dobila je otkaz. Kao razlog medijska kuća navodi to što je Latuf na društvenim mrežama podelila post organizacije "Hjuman rajts voč" o ratu u Gazi.

Iako joj je rečeno da joj dobro ide u ulozi voditeljke jutarnjeg programa, australijski ABC je otpustio novinarku Antoanetu Latuf. Naređenje je, kako joj je šef rekao, došlo “odozgo“, prenosi BBC.

Latuf, inače Australijanka libanskog porekla, tvrdi da je medijska kuća za koju je radila poklekla pod spoljnim pritiskom, te da su je otpustili zbog političkog mišljenja i rase. Zato podnosi tužbu.

 

 

Te tvrdnje ABC negira i navodi da je voditeljka otpuštena jer je prekršila pravila kuće o društvenim mrežama, time što je podelila objavu organizacije „Hjuman rajts voč“ o ratu u Gazi.

ABC navodi da je angažovanje Antoanete Latuf za voditeljku jutarnjeg programa dovelo do lobiranja proizraelskih grupa, koje su je optužile za antisemitizam i za pristrasnost.

 

 

Ova 40-godišnjakinja istakla se u javnosti kao aktivistkinja koja se zalaže za borbu protiv rasizma, diskriminacije u medijima i za širenje svesti o mentalnom zdravlju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike