Mala Mia je oduzela sebi život zbog vršnjačkog nasilja: Tražila da je ispišu iz škole, a otac otkrio šta mu je rekla dan pred smrt

25.01.2024

10:44

0

Autor: M.M.

U istrazi koja je sprovedena navodi se da je Mia bila izložena maltretiranju, pogotovo na društvenim mrežama TikTok i Snepčet, gde su dečaci kačili lažne nage video-snimke i fotografije žrtve

Mala Mia je oduzela sebi život zbog vršnjačkog nasilja: Tražila da je ispišu iz škole, a otac otkrio šta mu je rekla dan pred smrt
Mia Janin - Copyright Printscreen/Facebook/Mariano Janin

Otac Mie Janin (14) iz Kentona u Londonu, koja je oduzela sebi život nakon što su dečaci objavili lažne golišave fotografije na društvenoj mreži Snepčet, kaže da je njegova ćerka, nekoliko sati pre nego što će sebi oduzeti život, molila njega i njegovu pokojnu suprugu da je ispišu iz škole.

Mia je navodno godinama trpela vršnjačko nasilje od grupe dečaka pre nego što je pronađena mrtva u svojoj porodičnoj kući 12. marta 2021. godine.

Printscreen/Facebook/Mariano Janin
 

Njen otac Marijano kaže da je Mia bila posebna.

- Bila je prelepa, prepametna, bistra, puna života i pozitivne energije - kaže Marijano.

On se prisetio kobne večeri, kada je svoju ćerku poslednji put video živu.

- Te poslednje večeri smo sedeli za stolom i večerali. Rekla nam je da je imala tešku nedelju. Baš me začudio taj izraz, jer se tek dan ranije vratila u školu.... A onda je rekla da hoće da je ispišemo iz škole - rekao je Marijano.

Printscreen/Facebook/Mariano Janin
 

Mijina majka Marisa, koja je u međuvremenu preminula, predložila je da neko vreme nastavu pohađa od kuće.

- Bio sam zabrinut... šta je moglo da se dogodi u školi u jednom danu da kući dođe tako potresena. Nisam tad shvatio kroz šta je u stvari prolazila i koliko joj je bilo loše - rekao je Mijin tata.

Marijano se prisetio i da ju je dan pre smrti odvezao u školu, te da mu je pričala o svojim planovima za budućnost.

- Htela je da opet krene na časove glume, htela je da idemo u Grčku na letovanje. Pitala me je čak i da sa drugaricama izađe u subotu... Planirala je vikend, razmišljala je o tome šta će na raspustu, o treninzima, o glumi - ispričao je otac.

Podsetimo, Miju je navodno, u mesecima pre smrti, grupa dečaka intenzivno maltretirala, zbog čega je ona jednu drugaricu upitala da li će se ljudi brinuti o njoj ukoliko umre.

U istrazi koja je sprovedena se navodi da je Mia bila izložena maltretiranju, pogotovo na društvenim mrežama TikTok i Snepčet, gde su dečaci kačili lažne nage video-snimke i fotografije žrtve.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike