Sud u Holandiji doneo neobičnu presudu: Na vukove se može pucati pejntbol puškama, ali samo u ovom slučaju!

24.01.2024

21:43

0

Organizacija za zaštitu divljih životinja koja se protivi planu rekla je da će uložiti žalbu na presudu

Sud u Holandiji doneo neobičnu presudu: Na vukove se može pucati pejntbol puškama, ali samo u ovom slučaju!
Vukovi - Copyright Profimedia

Holandski sud doneo je danas presudu da vlasti mogu da koriste puške za pejntbol da pucaju na vukove u popularnom nacionalnom parku kako bi ih uplašili nakon što je bar jedna životinja počela da prilazi posetiocima.

Okružni sud centralne Holandije naveo je u presudi da je jedna vučica u Nacionalnom parku Hoge Veluve viđena kako se približava šetačima i biciklistima, kako je navedeno, "neprirodno ponašanje", preneo je AP.

Vukovi su zaštićeni u Holandiji i ne mogu se loviti. Organizacija za zaštitu divljih životinja koja se protivi planu rekla je da će uložiti žalbu na presudu.

Dva veka nakon što su vukovi progonom dovedeni do izumiranja u Holandiji, životinje su se zvanično vratile u zemlju 2019. godine kada je par životinja prešao granicu iz Nemačke i na tlu Holandije dobio tri mladunca.

Evropska komisija je prošle godine objavila da razmišlja da smanji zaštitne mere za životinje zbog zabrinutosti poljoprivrednika za njihovu stoku.

Stručnjaci i ekološke grupe procenjuju da bi u 27 zemalja članica EU moglo biti prisutno do 19.000 vukova, a smatra se da ih ima više od 1.000 u Bugarskoj, Grčkoj, Italiji, Poljskoj, Rumuniji i Španiji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike