Brazilski predsednik Lula ponudio saradnju Ekvadoru: "Zemlje Južne Amerike moraju se ujediniti u borbi protiv organizovanog kriminala"

24.01.2024

00:57

0

Predsednik Ekvadora je nedavno proglasio vanredno stanje u zemlji nakon eskalacije nasilja koje je otpočelo u zatvorima posle bekstva narko-bosa Fita

Brazilski predsednik Lula ponudio saradnju Ekvadoru: "Zemlje Južne Amerike moraju se ujediniti u borbi protiv organizovanog kriminala"
Lula da Silva - Copyright AP Photo/Louise Delmotte

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva ponudio je danas saradnju svom ekvadorskom kolegi Danijelu Noboi kada je u pitanju pojačavanje bezbednosti usred eskalacije nasilja u toj zemlji. U telefonskom pozivu, Lula je rekao da je Brazil spreman da ponudi Ekvadoru obaveštajnu i bezbednosnu saradnju, navodi se u saopštenju brazilske predsedničke palate.

Noboa i Lula su se složili da se zemlje Južne Amerike moraju ujediniti u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i drogom, prenosi Rojters.

Predsednik Ekvadora je nedavno proglasio vanredno stanje u zemlji nakon eskalacije nasilja koje je otpočelo u zatvorima posle bekstva narko-bosa Fita iz zatvora La Rehional.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike