Operacija karabinjera u srcu Napulja: Član Kamore, jedan od 100 najtraženijih begunaca u Italiji, uhvaćen na sinovom rođendanu

14.12.2023

12:28

0

. Ovo hapšenje predstavlja veliki udarac za Kamoru

Operacija karabinjera u srcu Napulja: Član Kamore, jedan od 100 najtraženijih begunaca u Italiji, uhvaćen na sinovom rođendanu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Italijanska policija je u spektakularnoj operaciji uhapsila 31-godišnjeg Gaetana Angrizana, istaknutog člana opasne napuljske mafije Kamora.

Angrizano, koji se nalazi na listi 100 najopasnijih begunaca u Italiji, uhapšen je tokom proslave drugog rođendana svog sina u Skampiji, delu Napulja poznatom po kriminalnim aktivnostima.

Izvori agencije Ansa prenose da je u operaciji učestvovalo preko 250 oficira karabinjera. Angrizano će izdržavati desetogodišnju kaznu zatvora zbog optužbi za trgovinu drogom. Ovo hapšenje predstavlja veliki udarac za Kamoru i simbol je odlučne borbe italijanskih vlasti protiv organizovanog kriminala.

Kamora, jedna od najpoznatijih i najmoćnijih mafijaških organizacija u Italiji, ima dugu i mračnu istoriju. Ova kriminalna grupa, sa sedištem u Napulju, postoji već više od dva veka. Specijalizovana je za različite oblike kriminalnih aktivnosti, uključujući trgovinu drogom, reketiranje, pranje novca i nasilje. Kamora je poznata po svojoj hijerarhijskoj strukturi i strogoj disciplini među članovima. Njihova moć i uticaj se protežu daleko izvan granica Italije, čineći ih globalnom pretnjom po sigurnost i pravni poredak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike