Brat ubio sestru, pa nosio njenu glavu kroz grad: Šokirani prolaznici svedočili užasnoj sceni (VIDEO)

02.01.2024

20:16

0

Još nije poznat motiv zločina i da li je imao saučesnike

Brat ubio sestru, pa nosio njenu glavu kroz grad: Šokirani prolaznici svedočili užasnoj sceni (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/JuanJoseRosales

Užasavajući događaj potresao je mirni grad Kiroga u Meksiku, gde je 19-godišnji Sebastijan M. uhapšen pod sumnjom da je odsekao glavu svojoj sestri, 29-godišnjoj Hulijeti M.

Šokirani prolaznici su svedočili jezivom prizoru dok je mladić, identifikovan samo kao Sebastijan M., hodao auto-putem noseći ljudsku glavu u ruci.

Policija je reagovala nakon dojave u subotu i uhapsila osumnjičenog, opisujući ga kao osobu koja je bila u stanju "opijenosti". Priveden je u blizini vladine socijalne službe, a prilikom hapšenja oduzeta mu je sačmarica.

Prema izveštajima, žrtva i osumnjičeni su brat i sestra, ali motiv zločina još nije jasan, a vlasti nisu otkrile da li postoje drugi saučesnici.

Sebastijan M. će ostati u pritvoru tokom trajanja istrage, dok vlasti pokušavaju da rasvetle pozadinske okolnosti ovog stravičnog događaja.

Meksiko se suočava s ozbiljnim problemom nasilja, s jednom od najvećih stopa ubistava u svetu, uključujući femicide. Statistike pokazuju da svakog dana u zemlji strada deset žena ili devojčica, često od strane njihovih partnera ili članova porodice.

Ova tragična stvarnost podstakla je talase protesta, a aktivisti zahtevaju temeljnije policijske istrage, povećanje broja krivičnih gonjenja i uvođenje strožih kazni kako bi se zaustavilo nasilje ove vrste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike