Objavljeni dramatični snimci: "Talas ubica" odneo ljude sa plaže, više osoba završilo u bolnici!

29.12.2023

09:31

0

Radi se o izuzetno visokim talasima koji naglo nastaju

Objavljeni dramatični snimci: "Talas ubica" odneo ljude sa plaže, više osoba završilo u bolnici!
Copyright AP Photo/Mark J. Terrill

Oluje duž obale Kalifornije su izazvale velike talase, što je dovelo do niza problema u ovoj državi, uključujući poplave i zatvaranje puteva.

CNN prenosi da je gotovo 20 osoba povređeno zbog jednog od tih talasa, poznatih u SAD kao "monstruozni talasi" ili "talasi ubice".

Reč je o izuzetno visokim talasima koji naglo nastaju, predstavljajući poseban rizik za brodove i izolovane objekte na obali, poput svetionika.

Ovi "monstruozni talasi" ili "talasi ubice" poznati su po svojoj nepredvidljivosti i opasnosti koju predstavljaju za morski saobraćaj i obalne strukture.

 

 

Kako izveštavaju lokalni mediji, jučerašnji talas koji je pogodio oblast Pierpont u gradu Ventura, Kalifornija, u 11:00 ujutro prouzrokovao je da je najmanje osmoro osoba prevezeno u bolnicu, od kojih je jedna sa slomljenim skočnim zglobom.

Video snimci koji kruže internetom prikazuju ljude u panici kako beže dok ih talas odnosi. Prema saopštenju lokalne vatrogasne jedinice, došlo je do poplave parkinga na plaži, a pričinjena je i materijalna šteta.

 

 

Prema informacijama CNN-a, predviđa se da će se ovaj fenomen nastaviti i u naredna dva dana, s talasima koji bi mogli dostizati visinu od čak devet metara.

U cilju zaštite stanovnika priobalnih gradova Kalifornije, lokalne vlasti preduzimaju aktivne korake i mere, istovremeno izdajući upozorenja o vremenskim prilikama koje su posebno opasne. Ove inicijative uključuju hitne evakuacije, privremeno zatvaranje obalskih područja i pružanje informacija o sigurnosnim procedurama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike