Izrael ubijenim hamasovcima vadi organe?

28.12.2023

21:33

0

Bliskoistočni mediji tvrde da je ovo samo jedan u nizu incidenata

Izrael ubijenim hamasovcima vadi organe?
Palestinci se masovno sahranjuju u Rafi - Copyright AP Photo/Fatima Shbair

Kancelarija za medije Vlade Gaze, koju vodi Hamas, objavila je da su telima ubijenih Palestinaca koja su Izraelske odbrambene snage (IDF) vratile u Gazu, nedostajali su vitalni organi.

Palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je u sredu prijem 80 tela Palestinaca ubijenih u Gazi i odvezenih u Izrael, preneo je Džeruzalem post.

Kancelarija za medije Vlade u Gazi saopštila je da su tela "osakaćena" i da su Izraelci iz njih uklonili „vitalne organe”, javlja Al Džazira.

Nekoliko bliskoistočnih medija, uključujući Kronikl, Al-Majadin i Al-Džaziru, tvrdilo je da Izrael nezakonito vadi organe iz tela poginulih i da je ovo samo jedan u nizu incidenata uzimanja organa.

Nevladine organizacije Evro-mediteranski monitor za ljudska prava i katarski Midl ist Monitor tvrde da ovo nije prvi put da Izrael nezakonito uzima Palestincima organe u izraelskim pritvorima.

Euro-Med je dalje naveo da je Izrael poslednjih godina ekshumirao tela sa groblja namenjenih "neprijateljskim žrtvama" u svrhu krađe organa, a ovo se često odnosi na teroriste streljane i ubijene tokom terorističkih napada.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike