Britanski ministar na udaru kritika zbog neumesnih šala o silovanju

25.12.2023

15:19

0

"Tajna dugog braka je u tome da supružnik bude uvek pod blagim sedativima"

Britanski ministar na udaru kritika zbog neumesnih šala o silovanju
Džejms Kleverli - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli suočio se sa pozivima da podnese ostavku nakon što se na prijemu u Dauning stritu neumesno šalio, govoreći da je u piće svoje žene stavljao drogu za silovanje.

Kleverli je pred zvanicama rekao da "malo rohipnola (droga za silovanje) u piću njegove supruge svake večeri nije protivzakonito, samo ako je zaista malo", preneo je ranije Sandej Miror.

On je uz smeh rekao da je tajna dugog braka u tome da supružnik bude "uvek pod blagim sedativima, tako da nikada ne može da shvati da ima i boljih muškaraca".

Izjave britanskog ministra unutrašnjih poslova usledile su samo nekoliko sati nakon što je britansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo planove za oštro suzbijanje prakse stavljanja droge u piće druge osobe, bez njenog znanja ili pristanka.

Džejms Kleverli se izvinio zbog svojih neumesnih šala, ali aktivisti kampanje su upozorili da će njegovi komentari verovatno "pokrenuti" izvršioce seksualnog napada i pozvali su na preispitivanje stavova koji bi normalizovali "šale" o silovanju.


BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike