Vrhovni sud SAD se zasad neće baviti pitanjem Trampovog imuniteta: Ipak, i dalje najpopularniji

22.12.2023

23:56

0

Tužilac Džek Smit prethodno je pozvao sudije Vrhovnog suda SAD da razmotre i donesu ''konačnu'' odluku o odbrani Donalda Trampa

Vrhovni sud SAD se zasad neće baviti pitanjem Trampovog imuniteta: Ipak, i dalje najpopularniji
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Charlie Neibergall

Vrhovni sud SAD danas je odbio da odmah odluči o tvrdnji bivšeg predsednika te zemlje Donalda Trampa da ne može biti krivično gonjen zbog pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine, dozvoljavajući nižem sudu da nastavi razmatranje o ovom pitanju.


Sudije Vrhovnog suda, odlukom da odbiju zahtev specijalnog tužioca Džeka Smita i vraćanjem odluke na niži apelacioni sud, nisu ubrzale konačnu odluku o Trampovom imunitetu pre njegovog suđenja, zakazanom za mart, piše Rojters.

Tužilac Džek Smit prethodno je pozvao sudije Vrhovnog suda SAD da razmotre i donesu ''konačnu'' odluku o odbrani Donalda Trampa po ''predsedničkom imunitetu'', manje od 24 nakon što su Trampovi advokati zatražili da sud odbije ubrzano razmatranje njegove odbrane.

Tramp značajno vodi u popularnosti ispred drugih republikanskih pretendenata, a stranački predizbori na kojima se odlučuje ko će biti republikanski kandidat za predsednika SAD slede već za nekoliko meseci.

Vrhovni sud obično mesecima vaga odluke, ali u retkim situacijama sudije postupaju mnogo brže.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike