Partnerka otetog milijardera sumnjiva policiji: Pronađena nedugo nakon otmice, a priča se i da je promenila pol

19.12.2023

15:26

0

I britanske obaveštajne službe pomažu u istrazi i potrazi za biznismenom

Partnerka otetog milijardera sumnjiva policiji: Pronađena nedugo nakon otmice, a priča se i da je promenila pol
Copyright Printscreen Instagram

Ekvadorska policija istražuje tvrdnje o partnerki milijardera koji je kidnapovan tokom vikenda u nameri da utvrdi kako i šta se tačno desilo.

Navodi se da su lokalni policajci preusmerili svoj fokus na Ketrin Paolu Santos, partnerku Kolina Armstronga, bivšeg počasnog konzula Ujedinjenog Kraljevstva u Gvajakilu, koji je u subotu silom odveden iz svoje kuće.

Ketrin je pronađena neposredno nakon otmice ostavljena pored puta, što je policiji sumnjivo i navodi na pomisao da je i sama učestvovala u otmici i li d azna nešto više o njoj.

Ranije je jedan advokat tvrdio da je Ketrinino pravo ime Alberto Santos i da je imala operaciju da bi "izgledala ženstvenije".

- Posle očiglednog krivičnog dela protiv jednog biznismena u ranim jutarnjim satima u Los Riosu, specijalne policijske jedinice obavljaju operativne i istražne radnje na terenu - navela je policija u objavi na Iksu.

Takođe se navodi da britanske obaveštajne službe pomažu u istrazi Ekvadora u nameri da se utvrdi gde se nalati oteti. Osim što je osnovao i poseduje veliku poljoprivrednu kompaniju za snabdevanje u južnoameričkoj zemlji, on je zajedno sa svojim sinom direktor imanja Tupgill Park od 200 hektara u blizini Lejburna u Severnom Jorkširu, na kom je porodična kuća više od 45 godina.

Printscreen Instagram
 

Ekvadorska policija do sada je dala samo jedan zvaničan komentar o otmici, do koje je došlo u subotu oko 2.45 po lokalnom vremenu na ranču britanskog biznismena pod nazivom Rančo Rodeo Grande. 

Smatra se da je Kolin kidnapovan u operaciji u kojoj je učestvovalo više od 15 gangstera i nasilno umotan i stavljen u crni BMW sa svojom partnerkom, koja je kasnije pronađena u blizini mesta događaja.

U ponedeljak uveče objavljeno da je da je Nik Armstrong, sin otetoga koji pomaže u vođenju porodičnog imanja u Severnom Jorkširu, odleteo u Ekvador da pomogne policiji da locira njegovog oca.

Profimedia
 

Armstrong, koji je ranije bio oženjen ženom iz Ekvadora, imao je dugu vezu sa zemljom Južne Amerike. Osnovao je Agripac 1972. Njegov usvojeni sin Leo Moris pomaže u vođenju restorana na porodičnom imanju u Jorkširu, koji je veoma popularno mesto.

Snimak koji pokazuje posledice kidnapovanja objavljen je na internetu ubrzo nakon što se sve dogodilo. Žena za koju se smatra da je bila član osoblja koje je snimalo na ranču snimila je krupne kadrove razbijenih tanjira na podu i čoveka koji je imao zavoj na glavi.

Zatim je ušla u jednu od spavaćih soba u kojoj je bilo krvi preko kreveta i iznenadila se umrljanim ćaršavima: „Ovde su ga udarili. Bože, šta je ovo!!!” Čini se da je neidentifikovana žena mislila na muškarca kojeg je prethodno snimila kako sedi na stepenicama sa ranom na glavi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike