Gore nego u horor filmovima: U dečjoj bolnici u Gazi novinari zatekli užasavajuće scene, tela mališana su se raspala pred njima (VIDEO)

09.12.2023

16:15

0

Po naređenju IDF doktori su morali da napuste ustanovu i ostave decu na uređajima za održavanje u životu

Gore nego u horor filmovima: U dečjoj bolnici u Gazi novinari zatekli užasavajuće scene, tela mališana su se raspala pred njima (VIDEO)
Copyright Profimedia

U dečijoj bolnici Al-Nasr u Gazi zabeležen je katastrofalan prizor 27. novembra, kada je novinar Mohamed Balouša snimio tela dece koja se raspadaju u krevetima, od kojih su neka i dalje priključena na uređaje.

Neka tela su pocrnela, jer su u poodmakloj fazi raspadanja, dok se na drugim krevetima mogu videti kostiri mališana koje prekrivaju muve i crvi.

Novinar je ušao u bolnicu tokom nedavnog kratoktrajnog primirja između Izraela i Hamasa.

 

 

Ova bolnica, zajedno sa susednom bolnicom Al Rantisi, bila je pogođena sukobom između Hamasa i Izraela koji je počeo početkom oktobra.

Radnici bolnice tvrde da im je izraelska vojska naredila da 10. novembra napuste bolnicu, pa su morali da ostave decu koja su bila na Odeljenju za intenzivnu negu, uključujući i onu sa genetskim poremećajima.

Evakuacija dece bila je problematična jer su okolnosti sukoba učinile transport nesigurnim. Prema informacijama jednog lekara povezanog s bolnicom, dvoje male dece (dvogodišnjak i beba od devet meseci) preminuli su pre evakuacije, dok je troje ostalo na Odeljenju. Međutim, stanje dece koja su ostala u bolnici nije bilo poznato.

 

 

Direktor bolnica Al Nasr i Al Rantisi doktor Mustafa Al Kalut, izjavio je 9. novembra da je bolnica Al Nasr pogođena dva puta, prilikom čega joj je naneta velika šteta. Dodao je da je Odeljenje za intenzivnu negu ostalo bez kiseonika, što je dovelo do smrti jednog pacijenta, dok je drugima pretio isti scenario.

U video-snimku nastalom 10. novembra vidi se izraelski tenk kako se probija do bolnice Al Nasr, a drugi snimak pokazuje civile sa improvizovanim belim zastavama koji pokušavaju da pobegnu od oružanih sukoba.

Na satelitskim snimcima nastalim 11. novembra vide se veliki krateri oko bolnice, što ukazuje na raketiranje koje bi evakuaciju učinilo veoma rizičnom.

 

 

Zvučni zapis razgovora između visokog zvaničnika bolnice Al Rantisi i predstavnika Ministarstva odbrane Izraela ukazuje na to da je IDF naredio pacijentima i osoblju da napuste bolnicu, ali se Izrael još nije oglašavao ovim povodom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike