Detalji pucnjave u Rusiji: Devojčica došla na čas, pa zapucala! Otac priveden (VIDEO)

07.12.2023

19:54

0

Navodno, učenica je htela da podmetne i požar, a imala je i dva noža kod sebe

Detalji pucnjave u Rusiji: Devojčica došla na čas, pa zapucala! Otac priveden (VIDEO)
Ruski istražitelji ispituju mesto zločina u školi gde je devojčica zapucala - Copyright Russian Investigative Committee via AP

Ruski nadležni organi utvrdili su da je puška iz koje je pucala učenica u školi u Brjansku pripadala njenom ocu i da je on imao dozvolu za posedovanje oružja, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova za Brjansku oblast.

Prema informacijama Istražnog komiteta, 14-godišnja učenica je donela sačmaricu u školu, iz koje je ispalila više hitaca, od kojih je jedan ubio drugu devojčicu, a još pet učenika je ranjeno. 

Devojčica koja je izvela napad izvršila je samoubistvo.

Sačmarica je pripadala njenom ocu i zakonito je čuvana kod kuće.

- Prema važećim regulatorno-pravnim aktima, provera čuvanja oružja u rukama građana vrši se na  osnovu motivisanih pismenih zahteva relevantnih jedinica Ruske garde - navodi se u poruci Istražnog komiteta.

Pet osoba je prebačeno u bolnicu zbog povreda.

Šta se tačno dogodilo?

Kako se navodi, devojčica A. (14) je zakasnila na čas biologije, ali je uredno sela na svoje mesto. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije je izvukla pušku i zapucala po drugarima iz odeljenja.

Prema određenim informacijama, pucala je na grupu učenika koji su joj se rugali. Potom je izašla u hodnik i upucala jednog dečaka koji joj se našao na putu. Tada je htela da uđe u druge učionice i lupala je na vrata.

Srećom, učenici su uspeli da se zabarikadiraju.

- Ceo razred je držao vrata zatvorenim tako da ništa nije moglo da se dogodi. Izgledalo je kao da je otišla u potragu za drugim žrtvama - rekao je jedan đak škole u Brjansku.

Navodno, htela je da podmetne i požar jer su u njenom rancu pronađeni šibice, upaljač i zapaljivo sredstvo. Imala je i dva noža, a jedan joj je bio sakriven u patici.

Njena sestra bliznakinja je sedela u učionici kada je A. počela da puca, a policija ispituje da li je znala nešto o napadu.

Školski drugovi su A. opisali kao devojku koja je bila "čudna i povučena", a uopšte nije bila prisutna na društvenim mrežama. Bila je prosečan đak i nije izostajala sa časova.

Slično su rekli i za njenu sestru - da je čudnovata i nedruželjubiva. Ipak, među sobom su veoma dobro komunicirale.

Žive sa roditeljima, a nedavno su bili na porodičnom odmoru u Turskoj.

Otac devojčica, Dmitrij, zadržan je u policiji. Nekada je radio kao privatno obezbeđenje u kompaniji koja je usluge pružala i školama. Navodi se da je veliki ljubitelj lova.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike