Mrtav kit dugačak 16 metara pronađen na plaži u Velikoj Britaniji! Svi imaju isto pitanje

15.11.2023

22:13

0

Autor: M. Vu.

Gomila ljudi, uključujući meštane okruga Korvel, turiste i predstavnike lokalne vlasti, okupila se oko tela ovog divovskog sisara

Mrtav kit dugačak 16 metara pronađen na plaži u Velikoj Britaniji! Svi imaju isto pitanje
Kit/Ilustracija - Copyright Profimedia

Na jednoj od obala Velike Britanije, scena koja je ostavila gledaoce u šoku - ogroman kit dugačak 16 metara pronađen je mrtav, ležeći nepomično na pesku plaže.

Gomila ljudi, uključujući meštane okruga Korvel, turiste i predstavnike lokalne vlasti, okupila se oko tela ovog divovskog sisara, potrešeni zbog tragičnog kraja ovog predivnog stvora.

Ipak, iako se tuga osećala među okupljenima, jedno pitanje je ostalo bez odgovora - šta je dovelo do smrti ovog masivnog bića?

Udruženja za zaštitu životinja pridružila su se istrazi, zajedno sa lokalnim vlastima, u pokušaju da saznaju uzrok ovog tužnog događaja. Iako se istraživanje nastavlja, šta se zapravo dogodilo još uvek ostaje tajna.

 

 

Kit perajar druga je najveća vrsta na svetu, posle plavog kita. Njegovo telo je u proseku dugačko 20 metara, a najveća zabeležena jedinka imala je 27 metara.

Težina jednog giganta procenjuje se na oko 70 tona!

 

 

To znači da je mnogo vitkiji i lakši od jednako velikog plavog kita, a takođe je lakši od nekih manjih vrsta.

Inače, perajari su širom sveta izloženi komercijalnom kitolovu. Skoro 750.000 primeraka je ubijeno u oblastima južne hemisfere između 1904. i 1979, a danas se tamo retko viđaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike