"Moskva je zapanjena zbog napada na civilne objekte u Gazi, to je kršenje međunarodnog prava"

11.11.2023

13:27

0

Prema rečima Vasilija Nebenzje, jedini način da se izbegnu žrtve u palestinsko-izraelskom sukobu jeste potpuni prekid vatre, umesto privremenih pauza

"Moskva je zapanjena zbog napada na civilne objekte u Gazi, to je kršenje međunarodnog prava"
Copyright Profimedia

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da je Moskva zapanjena zbog napada Izraela na civilne objekte u Pojasu Gaze.

- Šokirani smo i duboko uznemireni zbog toga što su mete napada civilni objekti poput škola, bolnica, džamija i izbegličkih kampova. Naglašavamo da su ciljani napadi na civilne objekte flagrantno kršenje međunarodnog humanitarnog prava, a poštovanje ovog prava je imperativ. U svakom ratu postoje pravila - istakao je diplomata tokom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Prema njegovim rečima, jedini način da se izbegnu civilne žrtve u palestinsko-izraelskom sukobu jeste potpuni prekid vatre, umesto privremenih pauza.

- Naglašavamo da je eskalacija sukoba neprihvatljiva i opasna. Uvereni smo da bi prvi korak ka rešavanju situacije bio što hitniji prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba - dodao je Nebenzja.

On je takođe naglasio da pružanje pomoći stanovništvu Gaze može sprečiti dalji razvoj oružanog sukoba i sprečiti uključivanje novih regionalnih aktera u konflikt.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike