Japan grčevito prebrojava novozaražene: Vlasti mole građane da ne putuju

14.08.2021

11:24

0

Zdravstveni stručnjaci poručili su juče da se zemlja suočava sa katastrofalnim brojem slučajeva koronavirusa i pozvali vladu da preduzme hitne mere kako bi

Japan grčevito prebrojava novozaražene: Vlasti mole građane da ne putuju
Copyright Medicinski radnici u Tokiju; Tanjug/Kyodo News via AP

Zdravstvene vlasti u Tokiju saopštile su da je u poslednja 24 sata od koronavirusa obolelo 5.094 osoba, što je nešto manje nego dan ranije kada je zabeleženo rekordnih 5.773 novih slučajeva.

Japanski premijer Jošihide Suga pozvao je u petak stanovništvo da se uzdrži od putovanja, jer se broj slučajeva kovida 19 u Tokiju i širom zemlje povećao na rekordan, što je stvorilo veliki pritisak na zdravstveni sistem, prenosi Rojters.

Zdravstveni stručnjaci u Japanu poručili su juče da se zemlja suočava sa katastrofalnim brojem slučajeva koronavirusa i pozvali vladu da preduzme hitne mere kako bi se zaustavio porast infekcija.

Putnici na železničkoj stanici u Osaki; Tanjug/Kyodo News via AP

Upozorenje je usledilo nakon što su lokalni mediji saopštili da će publici biti zabranjeno da prisustvuje na Paraolimpijskim igrama, koje bi trebale da budu otvorene 24. avgusta, a vlada i organizatori doneće zvaničnu odluku o tome sledeće nedelje.

Japan beleži rekordan broj slučajeva koronavirusa koji je uzrokovan zaraznijim  delta sojem, a u četvrtak je u zemlji potvrđeno više od 18.000 slučajeva koronavirusa, što je premašilo rekord od 15.812 evidentiranih slučajeva dan ranije.

Pročitajte još

Premijer Jošihide Suga i dalje isključuje bilo kakvu vezu između velikog broja slučajeva korona virusa i Olimpijskih igara u Tokiju, koje su završene prošlog vikenda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike