Hrabri dečaci iz Pojasa Gaze raznežili svet: Stariji brat pokazao mlađem kako da hoda na štakama, mališanu se vratio osmeh na lice (VIDEO)

09.11.2023

20:37

0

U izolovanoj enklavi do sada je stradalo više od 4.400 dece

Hrabri dečaci iz Pojasa Gaze raznežili svet: Stariji brat pokazao mlađem kako da hoda na štakama, mališanu se vratio osmeh na lice (VIDEO)
Copyright Printscren Twitter/hudah8811

Rat u Izraelu i Pojasu Gaze koji traje skoro pet punih nedelja jedan je od najkrvavijih sukoba u ovom veku, a prizori kojih se svet nagledao od 7. oktobra ostavili su traume čak i onima koji ne borave na tim prostorima.

Tokom sukoba koji traje više od mesec dana, a koji je pokrenut napadom Hamasa na Izrael, što je izazvalo Izraelske odbambene snage (IDF) da počnu sa neselektivnim bombardovanjem u Pojasu Gaze, stradalo je čak 4.412 mališana, dok je veliki broj njih povređen.

Na internetu se sada pojavio snimak jednog od njih, koji je velikom brzinom počeo da se širi društvenim mrežama.

U njemu jedan dečak pokazuje svom mlađem bratu, čija noga je u gipsu nakon napada Izraela, kako da se kreće na štakama.

On sa savijenom nogom ide na štakama, koje zatim daje svom bratu kome se vraća osmeh na lice jer ponovo može da se kreće.

Osoba koja je snimila ovaj trenutak pitala je starijeg dečaka šta radi, na šta mu je mališan rekao da uči brata kako da koristi štake.

Zatim se obratila mlađem dečaku, koji je objasnio da je povređen pokazujući na svoju nogu.

Tokom 43 dana rata stradalo je najmanje 10.812 Palestinaca, a 26.457 je ranjeno, dok je na izraelskoj strani poginulo 1.405 osoba. Bez obzira na izrazito nejednak broj žrtava i optužbe za ratne zločine, rukovodstvo jevrejske države ne pokazuje nameru da stane dok, kako stalno ističe, ne uništi Hamas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike