Legendarni ruski pilot poginuo u avionskoj nesreći u Turskoj: Predvodio tim za gašenje požara, pa stradao

15.08.2021

14:49

0

U letelici za gašenje požar aje bilo 7 ljudi i, nažalost, svi su stradali

Legendarni ruski pilot poginuo u avionskoj nesreći u Turskoj: Predvodio tim za gašenje požara, pa stradao
Copyright Youtube/Natalia Gugueva; Profimedia

Legendarni ruski probni pilot Evgenije Kuznjecov stradao je sa još četvoro Rusa u padu avona u Turskoj, tokom gašenja požara.

Podsetimo, avion se srušio u oblasti Kahramanmaraša, a turska Uprava za šumarstvo ga je iznajmila od Rusije. Avion je koristila kancelarija regionalnog odeljenja za šumarstvo grada Adane.

Pročitajte još

Prema navodima televizije NTV, u avionu je bilo sedam ljudi: tri pilota, jedan navigator, jedan tehničar, jedan operater i jedan inženjer. Cela posada je poginula.

Profimedia

Letelica je udarila u planinu nedugo nakon što je izbacila vodu na jedno žarište. Ruska vojska je poslala tim istražitelja na mesto pada kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće.

Turski i rusku mediji su preneli da je avion bio pod komandom Kuznjecova, test-pilota veterana, koji je decenijama služio u avijaciji.

Filmska producentkinja Natalija Gugujeva, koja je režirala dokumentarac o ruskim vojnim pilotima, zasnovan na Kuznjecovom životu, potvrdla je vest o njegovoj smrti.

Kuznjecov je nedavno predvodio testove aviona “Be-200” na ruskom Arktiku. Prošlog proleća, sleteo je na Zemlju Franca Jozefa, najseverniji svetski arhipelag.

Pročitajte još

Ruski predsednik Vladimir Putin je izrazio saučešće porodicama stradalih u avionskoj nesreći u Turskoj, naloživši Ministarstvu odbrane da im dodeli posthumna priznanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike