Lekari u Gazi u agoniji zbog goriva koga ima za još nekoliko sati: Ranjenoj deci je skoro bolje da umru, trpe užasne bolove (VIDEO)

01.11.2023

11:53

0

Situacija u bolnici Al Šifa opisana je kao "katastrofalna".

Lekari u Gazi u agoniji zbog goriva koga ima za još nekoliko sati: Ranjenoj deci je skoro bolje da umru, trpe užasne bolove (VIDEO)
Užasne scene iz bolnica u Gazi - Copyright Profimedia

Najveća bolnica u Gazi suočava se s ozbiljnom krizom u snabdevanju gorivom za generatore. O tome je pričao doktor Omar Abdel Manan za Skaj njuz, istakavši da trenutno imaju goriva za generatore za još nekoliko sati.

Situacija u bolnici Al Šifa, s kojom je u redovnom kontaktu, opisana je kao "katastrofalna".

- Najveća briga koju sam sinoć imao jeste psolednja poruka koju sam dobio od kolege, koji kaže da generatori imaju goriva za još nekoliko sati - kazao je on.

To bi ozbiljno ugrozilo živote pacijenata, budući da bi se svetla ugasila, respiratori prestali da rade, a prevremeno rođene bebe ostale bi bez potrebne podrške, što bi, kako je naveo, rezultiralo njihovom preranom smrću, kao i u slučaju onih koji su svakodnevno na dijalizi.

- Ovo je, iskreno, humanitarna katastrofa gora od ijedne kojoj smo svedočili u novijoj istoriji - dodao je pedijatar.

Abdel-Manan je opisao strašne slike koje je video, a koje su prikazivale decu s teškim povredama i opekotinama na telu, pa je naglasio da za te mališane nema dovoljno dostupnih lekova.

- Skoro da im je bolje da su mrtvi, to je realnost. Oni trpe strašne bolove, u agoniji su - rekao je očajni lekar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike