Vojska Uzbekistana oborila avganistanski avion: Prešli granicu bez dozvole, piloti se katapultirali (VIDEO/FOTO)

16.08.2021

13:29 >> 17:18

0

Autor: P. Š.

Ministarstvo odbrane Uzbekistana potvrdilo je danas da se avion avganistanskih vazduhoplovnih snaga srušio u regionu Surkandarija

Vojska Uzbekistana oborila avganistanski avion: Prešli granicu bez dozvole, piloti se katapultirali (VIDEO/FOTO)
Copyright Pixabay/DigiFX

Jedan avganistanski avion oboren je nakon što je nezakonito pokušao da pređe granicu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Uzbekistana.

Kako su preneli mediji, uoči pada Kabula, komandant vazdušnih snaga Avganistana naredio je eskadrili da prebaci 16 aviona “A-29B Super Tukano” u Uzbekistan i Tadžikistan kako bi sprečili da ih talibani zaplene, međutim, jedan od njih se srušio u Uzbekistanu.

Dva pilota su se katapultirala i preživela. Oni su hospitalizovani u glavnom gradu provincije, Termezu.

Pročitajte još:

Ministarstvo odbrane Uzbekistana potvrdilo je danas da se avion avganistanskih vazduhoplovnih snaga srušio u regionu Surkandarija koji se graniči sa Avganistanom, prenosi TASS.

 

Pročitajte još:

– Avion avganistanskih vazduhoplovnih snaga srušio se prethodnog dana u uzbekistanskom regionu Surkandarija. Trenutno se ispituju detalji incidenta, a relevantne informacije biće objavljene kasnije – izjavio je portparol Ministarstva odbrane Uzbekistana Bakrom Zulfikarov.

“Al Džazira” ranije je objavila pozivajući se na člana obezbeđenja avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija da je šef države napustio Avganistan i stigao u glavni grad Uzbekistana zajedno sa svojom suprugom.

Uzbekistan je u nedelju saopštio da je uhapsio 84 avganistanska vojnika koji su prešli granicu i zatražili medicinsku pomoć.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike