Izrael likvidirao komandanta Hamasa! Objavljen i snimak napada (VIDEO)

17.10.2023

17:57

0

Prema IDF-u, Ajman Nofal je bio odgovoran za izvođenje različitih terorističkih napada

Izrael likvidirao komandanta Hamasa! Objavljen i snimak napada (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ajman Nofal, komandant Hamasove centralne brigade u Gazi, izgubio je život u vazdušnom napadu koji su izraelske odbrambene snage izvele u utorak. Izraelske odbrambene snage su objavile snimak tog napada.

IDF je saopštio da je ovaj vazdušni napad izveden nakon pažljivih obaveštajnih podataka izraelskih bezbednosnih agencija, uključujući Šin Bet i Upravu za vojnu obaveštajnu službu.

Prema IDF-u, Ajman Nofal je bio odgovoran za izvođenje različitih terorističkih napada na Izrael i protiv izraelskih bezbednosnih snaga.

 

 

Izraelske odbrambene snage tvrde da je Ajman Nofal takođe bio ranije umiješan u proizvodnju i razvoj oružja, te da je bio umešan u otmicu izraelskog vojnika Gilada Šalita.

Istovremeno, IDF je dodao da je Ajman Nofal bio jedan od najdominantnijih visokih zvaničnika unutar organizacije, te da je bio blizak Muhamedu Deifu, vođi te terorističke grupe.

Ono što je IDF odlučio da ne saopšti jeste da je tokom ovog napada na izbeglički kamp stradalo 18 ljudi, među kojima ima i civila, prema informacijama palestinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike