Pojavili se novi snimci: Ovako je počeo napad Hamasa na Izrael, sigurnosne kamere sve zabeležile (VIDEO)

11.10.2023

14:00

0

Napad na Be'eri dogodio se istovremeno kad i napad Hamasovih militanata na muzički festival

Pojavili se novi snimci: Ovako je počeo napad Hamasa na Izrael, sigurnosne kamere sve zabeležile (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/WSJ News

Be'eri, malo mesto na otprilike pet kilometara od Gaze, postalo je prva meta Hamasa kada je pokrenuo napad na Izrael u subotu ujutru.

U tom području, koje je dom za oko 1.000 ljudi, militanti su delovali brzo nakon što su na motorima upali u selo ranom zorom, samo pola sata pošto su prešli granicu koja razdvaja Gazu i Izrael.

Na dostupnim snimcima nadzornih kamera vide se militanti kako izvlače tri tela iz automobila na koje su prethodno pucali, a potom ih ukrali kako bi pobegli prema sjeveru. Drugi video prikazuje naoružane militante kako vode taoce, a kasnije su u snimcima prikazana četiri tela talaca. Preplašeni stanovnici su ispričali za izraelsku televiziju Channel 12 da su napadači provaljivali od vrata do vrata, pokušavajući da uđu u njihove domove.

 

 

Nakon ovoga pronađeno je nekoliko desetina tela, a među stradalima su bili i pripadnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i stanovnici kibuca. IDF su priznale su da je Be'eri pretrpeo teške gubitke.

- Očekivali smo da će nam biti potrebne dodatne sobe za evakuaciju. Međutim, nisu sve sobe bile potrebne - izjavio je za CNN potpukovnik Ričard Hečt, portparol IDF-a. 

Napad na Be'eri dogodio se istovremeno kad i napad Hamasovih militanata na muzički festival poznat kao Supernova, samo pet kilometara južno od Be'erija.

Sve detalje o razvoju situacije na Bliskom istoku možete pratiti iz minuta u minut u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike