Prvi snimak devojaka koje su oteli hamasovci: Plaču, vrište i dozivaju u pomoć - niko ne zna gde se nalaze! (VIDEO)

08.10.2023

17:20

0

Autor: Lj. S.

Na video-snimku prikazana je grupa od oko 20 devojaka iz Izraela koje su otete

Prvi snimak devojaka koje su oteli hamasovci: Plaču, vrište i dozivaju u pomoć - niko ne zna gde se nalaze! (VIDEO)
Copyright AP Photo/Ohad Zwigenberg

Društvenim mrežama deli se snimak na kojem se navodno vide izraelske devojke koje su oteli pripadnici militantne grupe Hamas, nakon što je u subotu započeo masovni raketni napad na južni i centralni deo Izraela.

Na video-snimku prikazana je grupa od oko 20 devojaka iz Izraela koje su otete. Oko njih čuju se pucnjevi i eksplozije, dok ih naoružani pripadnik Hamasa čuva. 

Kako je preneo CNN, najmanje 600 ljudi je ubijeno u Izraelu nakon masovnog raketnog napada na južni i centralni deo zemlje, a desetine civila i vojnika su uzeti za taoce.

Nije poznato gde se devojke nalaze, odnosno gde je nastao snimak.

"Gardijan" navodi da je Hamas odveo u Gazu do 100 izraelskih talaca, među kojima su žene i deca, što uveliko komplikuje izraelsku vojnu operaciju da ih oslobodi.

Izrael će "uraditi sve" da oslobodi i vrati taoce koji su odvedeni u Gazu, rekao je CNN-u u nedelju portparol izraelskih odbrambenih snaga major Doron Spilman.

- Imamo muškarce, žene, decu i bake koje sede u Gazi u nekom podrumu. Ono što mogu da vam kažem je da nećemo stati dok ne iscrpimo sva moguća sredstva (njihovog povratka). Nećemo ostaviti nijednu osobu i uradićemo sve da se to ostvari - rekao je on tokom intervjua u Sderotu.

Podsetimo, pored ovih devojaka danas se na društvenoj mreži pojavio i snimak Nemice Šani Louk (30) koju su zarobili pripadnici Hamasa

Šani je bila među stotinama posetilaca muzičkog festivala nadomak Kubuc Urima kada su militanti napali Izrael.

Naoružani militanti su vikali "Alahu akbar", odnosno, "Bog je veliki" na arapskom.

Hamas je preuzeo odgovornost za napade na Izrael, koji je proglasio ratno stanje i pokrenuo kontranapad.

Nakon napada Hamasa, Izrael je započeo odmazdu, pogađajući Gazu i sravnjujući stambene zgrade u velikim eksplozijama, dok je premijer Benjamin Netanijahu upozorio da se zemlja suočava sa “dugim i teškim ratom” protiv Palestine. 

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut, a sve o decenijskom sukobu Izreala i Palestine pročitajte u odvojenom članku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike