Rapidno raste broj mrtvih u Avganistanu: U seriji zemljotresa 2.000 mrtvih

08.10.2023

07:39 >> 08:23

0

Zemljotresi su se osetili i u provincijama Farah i Badgis, navodi Rojters. Strahuje se da će broj žrtava rasti pošto su mnogi ostali zarobljeni u ruševinama.

Rapidno raste broj mrtvih u Avganistanu: U seriji zemljotresa 2.000 mrtvih
Copyright Tanjug/AP Photo/Fareed Khan)

Broj žrtava razornih zemljotresa, koji su u subotu pogodili zapadni Avganistan, premašio je 2.000, saopštio je danas portparol Talibana.

Navedeno je da je više od 9.000 ljudi povređeno, javio je Rojters. Nekoliko snažnih zemljotresa pogodili su Avganistan tokom jučerašnjeg dana, a najjači je u epicentru iznosio 6,3 stepeni Rihtera, preneo je AP.

Najmanje šest sela je uništeno, a na stotine civila je zatrpano u ruševinama, rekao je zvaničnik Ministarstva informisanja i apelovao na hitnu pomoć. Mnogo mrtvih je preneto i u vojne baze, tako da se za sada ne može govoriti o tačnom broju žrtava.

Nekoliko zemljotresa je tokom jučerašnjeg dana pogodilo oblast udaljenu 35 kilometara severozapadno od grada Herat, prenosi Rojters.

Najjači potres imao je jačinu od 6,3 stepena Rihtera. Lokalno stanovništvo u Heratu je u panici napuštalo domove i mnogi su noć proveli na ulici. Zemljotresi su se osetili i u provincijama Farah i Badgis, navodi Rojters. Strahuje se da će broj žrtava rasti, pošto su mnogi ostali zarobljeni u ruševinama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike