Srećnik na Floridi dobio 1,6 milijardi dolara na džekpotu! Njegov identitet se još krije

28.09.2023

23:15

0

Dobitnik može da bira da li će novac primati u narednih 30 godina ili će dobiti određen iznos u kešu

Srećnik na Floridi dobio 1,6 milijardi dolara na džekpotu! Njegov identitet se još krije
Copyright AP Photo/Wilfredo Lee, File

Drugi po veličini dobitnik lutrije u istoriji SAD došao je po nagradu od 1,6 milijardi dolara, ali njegov identitet može ostati tajna još 90 dana, saopštila je Lutrija Floride.

Džekpot "Mega milions" preuzet je u ponedeljak, sedam nedelja nakon izvlačenja 8. avgusta, saopštila je lutrija Floride.

Florida je jedna od 45 država, uz okrug Vašington i Američka Devičanska ostrva, koji učestvuju u izvlačenju "Mega milions".

Sprovedeno je 31 izvlačenje, dvaput nedeljno, ali nije bilo dobitnika sve dok kupac tiketa u supermarketu u Neptun Biču, oko 25 kilometara istočno od Džeksonvila, nije dobio svih šest traženih brojeva.

Osvajač džekpota na Floridi imaće opciju da zahteva pun iznos isplaćen u 30-godišnjem anuitetu ili da uzme paušalni iznos od 794,2 miliona dolara u gotovini, navodi se na veb stranici "Mega milions".

Dobici se oporezuju, a prema zakonu Floride, dobitnici lutrije koji traže nagrade od 250.000 dolara ili više, ne moraju javno da otkriju svoj identitet do 90 dana nakon preuzimanja nagrade.

Za kupljen tiket od dva dolara, šanse za osvajanje džekpota su oko jedan prema 300 miliona.
"Mega milions" je saopštio da je džekpot bio najveći u njegovoj istoriji i tako nadmašio nagradu od 1,537 milijardi dolara, koja je osvojena u Južnoj Karolini 2018.

To bi ga svrstalo na drugo mesto iza rekorda postavljenog na suparničkoj lutriji Pauerbol, kada je džekpot iznosio 2,04 milijarde dolara za tiket prodat u Kaliforniji u novembru 2022. godine, navodi se na veb stranici Pauerbola.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike