Otac spasao sina (3) koji se davio, pa se utopio: Ostao bez snage, pokušaji reanimacije nisu uspeli

28.09.2023

17:02

0

Par iz Hertforda u Hertfordširu posetio je obalu prilikom porodičnog izleta

Otac spasao sina (3) koji se davio, pa se utopio: Ostao bez snage, pokušaji reanimacije nisu uspeli
Copyright GoFundMe

Otac heroj je spasao trogodišnjeg sina kada ih je talas odneo u more, ali je bio previše "iscrpljen" da bi spasao sebe, navodi se u istrazi incidenta.

Dejvid Kol (30) je bio bez svesti kada je izbačen na obalu, a spasioci nisu uspeli da ga vrate u život. Spasio je svog sina tako što je držao njegovu glavu iznad vode kod obala u Zapadnoj Mersiji u Eseksu u Velikoj Britaniji.

Mišel Braun, mrtvozornik iz Eseksa, zabeležila je da je Kol umro jer je bio "iscrpljen" od spasavanja. Službe hitne pomoći pokušale su reanimaciju i bezuspešno su dale adrenalin 11. juna.

GoFundMe
Dejvid Kol sa porodicom

Kolova partnerka Kejti Makdonald (27) ispričala je da je on bio dobar otac i vredan radnik, a da je preminuo kao heroj jer je stavio svog sina ispred sebe.

Par iz Hertforda u Hertfordširu posetio je obalu prilikom porodičnog izleta. Makdonaldova, koja je bila na plaži sa njihovim jednogodišnjim sinom, mogla je samo da posmatra kako ljudi pokušavaju da mu pomognu.

Surfer i dva spasioca prvi su stigli do oca i sina koji su se mučili u vodi, a posada Kraljevske nacionalne institucije za spašavanja iz Sautenda stigla je nekoliko minuta kasnije. Kol je prebačen u bolnicu u Kolčesteru, gde su nastavljeni pokušaji reanimacije, ali bezuspešno.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike