Lavrov potvrdio potencijalnu posetu Pjongjangu u oktobru

24.09.2023

00:30

0

On je podsetio da je Putin posle razgovora sa liderom Severne Koreje dao niz izjava novinarima u kojima je jasno izneo sve oblasti saradnje kojih su se dotakli tokom sastanka

Lavrov potvrdio potencijalnu posetu Pjongjangu u oktobru
Sergej Lavrov - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je da postoji mogućnost da poseti Severnu Koreju sledećeg meseca.

- U skladu sa odlukom severnokorejskog lidera Kim Džong Una i predsednika Rusije Vladimira Putina, dogovorićemo moje razgovore u Pjongjangu, koji bi zaista mogli da se održe sledećeg meseca - rekao je on na konferenciji za novinare posle 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, preneo je TASS.

AP Photo/Eraldo Peres
 

Pored toga, Lavrov je podsetio da je predsednik Rusije posle razgovora sa severnokorejskim liderom dao niz izjava novinarima u kojima je jasno izneo sve oblasti saradnje kojih su se dotakli tokom sastanka i dogovorili da ih razvijaju.

Kim Džong Un je bio u poseti Rusiji od 12. do 17. septembra. Tokom posete razgovarao je sa Putinom u kosmodromu Vostočni, a obišao je i niz objekata, navela je agencija.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike