Majka koja je pomogla ćerki da abortira osuđena na dve godine zatvora: Priznala i da je učestvovala u spaljivanju tela bebe!

23.09.2023

17:37

0

Njena ćerka, Seleste Berdžes, koja sada ima 19 godina, osuđena je u julu na 90 dana zatvora

Majka koja je pomogla ćerki da abortira osuđena na dve godine zatvora: Priznala i da je učestvovala u spaljivanju tela bebe!
Copyright Profimedia

Majka iz Nebraske koja se izjasnila krivom da je svojoj ćerki tinejdžerki davala tablete za abortus i pomagala u spaljivanju i sahrani fetusa osuđena je u petak na dve godine zatvora.

Džesika Berdžes (42) izjasnila se krivom u julu za manipulisanje ljudskim ostacima, lažno prijavljivanje i obezbeđivanje abortusa posle 20. nedelje trudnoćee, što je nezakonito u Nebraski. Okružni sudija Medison Mark Džonson osudio ju je u petak na godinu dana zatvora po svakoj tački, pri čemu će prve dve odslužiti istovremeno. Kazna za tačku abortusa naložena je da teče nakon prve dve, što iznosi dve godine zatvora.

Njen advokat Bred Evalt iz Norfolka tražio je uslovnu kaznu, ali je sudija odbio taj zahtev. On je rekao da je Berdžes pokazala da je znala da krši državni zakon o abortusu tako što je u početku lagala istražitelje o tome.

Berdžes iz Norfolka u Nebraski priznala je na saslušanju da je pomogla svojoj tada 17-godišnjoj ćerki da prekine trudnoću. Optužbe za prikrivanje smrti druge osobe i abortus od strane nekog ko nije licencirani lekar odbačene se.

Njena ćerka, Seleste Berdžes, koja sada ima 19 godina, osuđena je u julu na 90 dana zatvora i dve godine uslovno zbog spaljivanja i sahranjivanja fetusa. Iz zatvora je puštena 11. septembra.

Profimedia
 

I Džesika Berdžes i njena ćerka, koja je bila u sudnici u petak, plakale su dok je starija žena odvođena u lisicama na izdržavanje kazne, preneo je Dejli njuz. Imaće pravo na oslobađanje nakon otprilike godinu dana.

Abortus, dugo u trećem trimestru tinejdžerke, prekršio je zakon Nebraske u to vreme koji je zabranjivao abortus nakon 20 nedelja trudnoće. Zvaničnici su rekli da je Džesika Berdžes naručila tablete za abortus putem interneta i dala ih svojoj ćerki u proleće 2022.

Policija je pronašla spaljene ostatke fetusa zakopane u polju severno od Norfolka, a u prepisci na Fejsbuku videli su da je Džesika Berdžes dala uputstva ćerki kako da uzme tablete za prekid trudnoće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike