Nedavno uhvaćeni bos Koza nostre u nepovratnoj komi! Lekari planiraju da ga isključe sa aparata

23.09.2023

12:19

0

Superbos Sicilijanske mafije poznate kao Koza nostra, osuđen zbog učešća u brojnim ubistvima, neće se oporaviti od kome

Nedavno uhvaćeni bos Koza nostre u nepovratnoj komi! Lekari planiraju da ga isključe sa aparata
Mateo Mesina Denaro - Copyright Italian Carabinieri/LaPresse via AP

Mateo Mesina Denaro, jednog od nekada najtraženijih begunaca i visokog člana mafije, koji je uhvaćen sredinom januara u Palermu, na klinici za onkologiju, sada se nalazi u nepovratnoj komi, prema informacijama iz bolnice L'Akvila.

Ovaj 61-godišnjak hospitalizovan je u zatvorskom odeljenju bolnice L'Akvila i, prema neimenovanim izvorima, neće se oporaviti iz kome i lekari će mu obustaviti ishranu.

Denaro je u bolnici proveo više od mesec dana. Iako je operacija creva kojoj je podvrgnut 8. avgusta bila uspešna, uznapredovali rak debelog creva doveo je do nepovratnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, navode izvori.

Superbos Sicilijanske mafije poznate kao Koza nostra osuđen je zbog učešća u brojnim ubistvima, uključujući i bombaške napade iz 1992. godine, u kojima su ubijeni tužioci Đovani Falkone i Paolo Borselino.

Pored ovih atentata, Denaro je takođe osuđen za ubistvo Đuzepea Di Matea, 12-godišnjeg sina mafijaša koji je postao svedok države, a koji je 1996. godine zadavljen i rastvoren u kiselini.

Osim toga, Denaro je odgovoran i za bombaške napade na umetničke i verske objekte u Milanu, Firenci i Rimu 1993. godine, u kojima je poginulo 10 ljudi, dok je 40 osoba povređeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike