Tinejdžer planirao teroristički napad u Beču: Detaljno izrađivao planove, otkrio ko su mu bili uzori!

18.09.2023

23:33

0

Mladić je uhapšen u Beču pre pet dana

Tinejdžer planirao teroristički napad u Beču: Detaljno izrađivao planove, otkrio ko su mu bili uzori!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Austrijanac (17) turskog porekla uhapšen je zbog sumnje da je član terorističke organizacije i da je planirao teroristički napad u Beču.

Ovaj mladić je detaljno izrađivao planove za napad, a njegove aktivnosti su bile pod budnim nadzorom Uprave za zaštitu Ustava i borbu protiv terorizma, prenosi slobodnadalmacija.

Istraga je otkrila da je 17-godišnjak aktivno učestvovao čet grupi gde je raspravljao o konkretnim planovima za teroristički napad u Beču. Takođe je podelio svoju sliku na kojoj je držao nož u jednoj ruci dok mu je druga bila podignuta u znaku pozdrava ISIL-a.

Tokom ispitivanja, priznao je svoju umešanost u planiranje napada, uključujući i sopstvenu žrtvu. Navodno se ugledao na prethodne napadače iz Beča, Berlina i Francuske.

Prilikom pretresa kuće mladića u koji živi s roditeljima, specijalne policijske jedince pronašle su šablone s logom ISIL-a, borbeni nož i razne nosače podataka.

Mladić je uhapšen u Beču pre pet dana. Osimim sumnji u terorističke aktivnosti, njegova pristranost prema islamskoj veri takođe je istaknuta tokom istražiteljskog procesa.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike