Velika policijska operacija na jugu Italije: Sprema se odlučna borba protiv mafije i maloletničkog kriminala (VIDEO)

05.09.2023

12:33

0

Udar na jedno od sedišta zloglasne Kamore

Velika policijska operacija na jugu Italije: Sprema se odlučna borba protiv mafije i maloletničkog kriminala (VIDEO)
Karabinjeri vratili Srbina u zatvor: Ilustracija - Copyright Youtube/Local Team

Karabinjeri i finansijska policija izvele su veliku operaciju u utorak kako bi suzbili kriminal u gradu Kaivano, blizu Napulja, koji je jedno od sedišta Kamore, gde su nedavno, dvojica rođaka od 10 i 12 godina navodno seksualno zlostavljana od strane grupe mladića.

U okviru operacije "Visoki uticaj", angažovano je više od 400 policajaca. Ovi gnusni slučajevi silovanja šokirali su naciju i naterali premijerku Đorđu Meloni da prošle nedelje poseti Kaivano kako bi pokazala prisustvo države.

Ona je izjavila da gradske zone, u kojima kriminal može slobodno da hara bez intervencije države, ne smeju biti tolerisane. Tokom poslednjih racija, policija je pretraživala mesta gde se trguje drogom, identifikovala osumnjičene i pronašla torbu sa 30.000 evra u gotovini.

- Vlada Đorđe Meloni je odlučna da ponovo uspostavi bezbednost i vladavinu prava širom nacionalnog teritorija, počevši od područja koja su predugo bila u teškoćama", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Mateo Piantedosi. 

- Počeli smo sa velikim (železničkim) stanicama (u velikim gradovima), zatim sa Ostiom - rimskim primorskim kvartom i danas sa Kaivanom. U narednim danima ćemo se pozabaviti i drugim problematičnim sredinama. Država radi na povratku sigurnosti i u svaki rubni deo zemlje".

Vlada namerava da suzbije maloletnički kriminal nakon onoga što se dogodilo u Kaivanu i nekoliko drugih slučajeva koji su privukli pažnju medija, uključujući slučaj 18-godišnje žene koja je navodno bila žrtva grupnog silovanja od strane mladića u Palermu. 

Potencijalne mere obuhvataju mogućnost izricanja zabrane boravka na određenim urbanoim područjima za maloletnike u dobi između 14 i 18 godina, usmenih upozorenja od strane komesara policije za istu dobnu grupu, kao i pojačanu borbu protiv širenja oružja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike