Rusija uhapsila ukrajinskog špijuna: Prikupljao podatke o najnovijim vrstama naoružanja

23.08.2021

08:33 >> 10:05

0

Autor: P. Š.

Protiv uhapšenog ukrajinskog državljanina pokrenut je krivični postupak, a za to krivično delo je kazna zatvora od 10 do 20 godina

Rusija uhapsila ukrajinskog špijuna: Prikupljao podatke o najnovijim vrstama naoružanja
Copyright Profimedia

U Tuli je uhapšen ukrajinski državljanin zbog prikupljanja tajnih podataka o najnovijim vrstama naoružanja po uputstvu ukrajinske obaveštajne službe, saopštila je danas ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

– Federalna služba bezbednosti uhapsila je ukrajinskog državljanina u Tuli zbog prikupljanja podataka koji predstavljaju državnu tajnu u vezi sa najnovijim naoružanjem i tajnom tehničkom dokumentacijom za njih – saopštila je pres služba FSB- a, a prenosi TAS S.

Pročitajte još:

Prema navodima FSB- a, uhapšeni je po instrukcijama ukrajinske obaveštajne službe tražio u ruskim odbrambenim preduzećima osobe koje su bile upućeni u državne tajne.

– Njegov cilj je bilo vrbovanje državljana Rusije i dobijanje od njih zakonom zaštićenih informacija o perspektivnim dostignućima u oblasti lakog naoružanja – dodaje se u saopštenju FSB- a.

Pročitajte još:

Protiv uhapšenog ukrajinskog državljanina pokrenut je krivični postupak, a za to krivično delo je kazna zatvora od 10 do 20 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike