Jako nevreme pogodilo Lombardiju: Vetar duvao 100 kilometara na čas, čupao drveće, nosio krovove (FOTO/VIDEO)

26.08.2023

22:10

0

Autor: M. Vu.

Najavljuje se da će padavine trajati i dalje tokom današnjeg i sutrašnjeg popodneva, kao i tokom ponedeljka

Jako nevreme pogodilo Lombardiju: Vetar duvao 100 kilometara na čas, čupao drveće, nosio krovove (FOTO/VIDEO)
Nevreme - Copyright Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Nevremena praćena jakim kišama i udarima vetra zahvatila su danas veliki deo italijanske regije Lombardija. U oblasti Milana, tačnije u Bučinasku, vatrogasna služba je izvestila da je vetar oduvao krovove sa nekoliko zgrada. U Milanu je takođe pružena pomoć osobi koju je pogodila saksija koja je pala sa visine na ulici u centru grada, prenosi ANSA.

Zbog oštećenja izazvanih vremenskim nepogodama, železnička linija Milano-Alesandrija je obustavljena od 15:30 časova.

 

 

Oluja sa kišom, vetrom i grmljavinom je takođe pogodila Brijancu, region između gradova Monca, Serenzo i Roa. Postoji zabrinutost zbog rizika od poplava reka Seveso i Lambro nakon obilnih padavina koje su zahvatile Milano i okolna područja.

Najavljuje se da će padavine trajati i dalje tokom današnjeg i sutrašnjeg popodneva, kao i tokom ponedeljka.

 

 

Vlasti su u pripravnosti i prate situaciju kako bi adekvatno reagovale na potencijalne posledice ovih vremenskih nepogoda.

Vetar duvao 100 kilometara na sat

Osim što pogađa Lombardiju, vremenska nepogoda ima široke posledice i na okolna područja. U Verčeliju, u regionu Pijemont, udari vetra brzine do 100 kilometara na sat naneli su ozbiljna oštećenja monumentalnom grmu na Piazza Duomo. Grm je pao na zemlju i blokirao putni podvožnjak koji je jedan od prilaza okrugu Isola. Brojne intervencije vatrogasaca su bile neophodne zbog poplava, otkrivenih krovova, te saobraćajnica koje su prekinute usled granja i oborenih drveća. Sibirski brest je takođe pao i oštetio statuu Galilea Ferarisa ispred Univerziteta u Istočnom Pijemontu. Srećom, do sada nema izveštaja o povređenima.

Grad Vigevano je posebno pogođen ovim nepogodama. Na bolničkom krovu se srušilo drvo, a grad je pretrpeo i prestanak snabdevanja električnom energijom. Gradonačelnik Vigevana, Andrea Čefa, je doneo odluku da zatvori parkove i groblje do sutra, budući da su neka grobna mesta oštećena zbog pada drveća.

Boonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike