"Radim na nudističkom kruzeru, ali mi nismo svingeri": Zaposlena otkrila da postoje posebna pravila na ovom neobičnom plovilu

22.08.2023

23:59

1

Autor: M.M.

"Nudizam znači ostavljanje predrasuda iza sebe", kaže Ket Vitmir koja preko 20 godina radi kao saradnik na ovom kruzeru

"Radim na nudističkom kruzeru, ali mi nismo svingeri": Zaposlena otkrila da postoje posebna pravila na ovom neobičnom plovilu
Ilustracija - Copyright pixabay

Kat Vitmir, 61-godišnja je potpredsednica prodaje jedne nudističke agencije za krstarenja, a sada je otkrila kako je to raditi na nudističkom kruzeru, kao i koja pravila moraju da se poštuju.

Davne 1997. godine, njen prijatelj koji je bio fotograf u kompaniji "Bare Necessities" tražio je bračni par koji bi se pridružio njihovom sledećem krstarenju i pojavio se na nekim promotivnim fotografijama.

- Moj muž i ja smo samouvereni pred publikom. Imam iskustva sa pozorištem i sa pevanjem. Suprug je radio kao meteorolog. Ranije smo se na taj način kupali s prijateljima i osećali se prijatno, a krstarenje je bilo na Tahitiju. Išla sam na njihova krstarenja i volontirala više od deset godina pre nego što sam postala stalno zaposlena.

Počeli kao modeli

Radili smo kao modeli na našem prvom krstarenju i odlučili smo da se vratimo. Odgovarali bismo na pitanja i pomagali u malim stvarima, kao što je recimo upozoravanje gostiju da uvijek drže ručnike na svojim stolicama.

- Kompanija je 2010. htela da zaposli prodajnog saradnika koji govori nemački - nudizam je, naime, veoma rasprostranjen u Nemačkoj. Nemački mi je dovoljno dobar, pa sam se okušala. Stalno sam zaposlena u "Bare Necessities"- u od 2010. godine - priča Kat.

Sada sam potpredsednica prodaje za dva nudistička krstarenja. Takođe, pomažem u traženju osoblja i organizaciji krstarenja.

Za svako krstarenje pravim rasporede tako da naši zaposleni znaju kada treba popuniti informativni štand, obavljaju "dužnost na večeri" kako bi se uverili da se gosti pridržavaju kodeksa oblačenja i pridružili se plesnom klubu noću kako bi bili sigurni da stvari idu glatko.

Pexels
Na večeri gosti moraju biti obučeni

Takođe, pomažem u koordinaciji prijava za ekskurzije na obali. Obično imamo oko 10 do 15 ekskurzija koje možemo izabrati u svakoj luci. Svaki dan postoje novi izazovi na moru, uključujući suočavanje sa vremenskim prilikama i dolazak u luku u drugačije vreme od planiranog, kaže ona, piše "Business Insider".

- Za nas to što smo goli nije seksualno ili nešto čega bismo se stideli. Nudizam znači ostavljanje predrasuda iza sebe.

Kada ne nosite odeću, ne možete odmah proceniti nečiji ekonomski status ili kako on glasa na izborima, morate d započnete razgovor, dodaje.

Jaka prijateljstva

Kaže da sklapaju duboka prijateljstva za koja misli da se ne stvaraju tako lako na krstarenju gde su svi obučeni.

- Mi nismo svingersko krstarenje. Ovo nije "lajfstajl" putovanje. Postoji mnogo mogućnosti za putovanja, ali to nije ono što mi radimo.

Imamo pravila na brodu. Najvažnije je da morate tražiti dozvolu pre nego li se fotografišete sa nekim.

Muškarci ne smeju da budu previše uzbuđeni. Kažemo im da ako počnu osećati da se stvari "kreću tamo dole", skoče u hladnu vodu ili razmišljaju o bejzbolu.

Svečana večera ima pravila oblačenja, uglavnom zato što konobari nosi poslužavnike sa toplom hranom.

- "Bez bradavica, bez genitalija i bez stražnjica" je ono na šta uvek podsetim lude za večerom.

Propisno za večerom

- Večera je jedino vrijeme kada gosti moraju biti propisno odeveni.

Kapetan i posada nisu goli. Naš prvi dan na brodu je uvek mali šok za posadu, ali posle toga je zabava za sve. Takođe, nismo goli u lukama, osim na određenim ekskurzijama za nudiste ili ako smo dogovorili da imamo ekskluzivno korićenje luke.

Moje omiljeno od skoro 50 jedrenja koje sam obavila, bilo je na Aljasci. To je bilo teško prodati u to vreme jer nudisti i hladnoća ne idu zajedno, ali je dobro funkcioniralo. Brod je proširio krov preko palube bazena da bi nam bilo toplo i ugodno.

Ponovili smo neke tematske večeri koje su bile veoma popularne. Nudisti, iznenađujuće, vole kostime, priča Kat.

- Na našem Velikom golom brodu imamo nekoliko tematskih večeri i jednu veliku kostimiranu zabavu. Moj omiljeni kostim ikada bio je muškarac koji se obukao kao boca tekile. Imao je čep na glavi, a njegovo telo je bila flaša. Samo treba da zamislite šta je bio crvić. Nikada se u životu nisam tako smejala.

Kaže da njihov način putovanja nije za svakoga.

- Ne shvataju svi šta je nudizam, i to je u redu. Ako ste radoznali, ovaj način putovanja bi mogao da bude ono što tražite.

Na našem Velikom golom brodu sa nešto više od 3.000 putnika, oko 70 posto gostiju na brodu su stalni gosti. Naše jedrenje na malim brodovima se vrlo brzo rasprodaju. To mi govori da radimo nešto kako treba - zaključuje ona na kraju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike