Ovaj američki grad ostaje bez policije! Službenici ostavke podneli zbog malih plata - ovo je tragično za nas

16.08.2023

23:00

0

Gradonačalnica Elen Anderson Bak je navela da su masovne ostavke iznenađujuće

Ovaj američki grad ostaje bez policije! Službenici ostavke podneli zbog malih plata - ovo je tragično za nas
Ilustracija - Copyright AP Photo/Julio Cortez

Gradić Gudhju u američkoj saveznoj državi Minesoti uskoro će ostati bez policije, nakon što su zaposleni dali otkaze zbog malih plata.

Šef policije Džoš Smit i još jedan policajac su i dalje u službi, ali samo dok njihove ostavke ne stupe na snagu 23. avgusta, preneo je dnevnik "Mineapolis star tribjun", prenosi AP.

Smit je ostavku podneo na sastanku gradskog veća 9. avgusta, dok su jedan policajac i petoro honoraraca dali otkaz u petak, nakon što su saznali da šef policije napušta taj položaj.

Gradskom veću je Smit u julu rekao da grad ne nudi dovoljno novca da zadrži policajce.

- Ako pokušate da zaposlite nekog za 22 dolara na sat, nikada više niko neće ući kroz ova vrata - rekao je šef policije.

Gradonačalnica Elen Anderson Bak je navela da su masovne ostavke iznenađujuće zato što je veće povećalo platu policajcima za pet procenata, a Smitu za 13.000 dolara ranije ove godine.

- Ovo je tragično za nas", poručila je Anderson Bak. Veće će tražiti dodatna pojačanja od kancelarije šerifa okruga Gudhju, dok gradski zvaničnici pokušavaju da obnove policijske snage.

Gudhju, na jugoistoku Minesote, ima oko 1.300 stanovnika.

Prošle godine je raspuštena policija u Morisu, nakon haotičnih nekoliko meseci tokom kojih su radili samo šef policije i jedan policajac. Grad sada ima ugovor sa kancelarijom šerifa okruga Stivens.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike