Američki pukovnik tvrdi: Rusi napreduju, Ukrajinci su pred kolapsom, sve više se predaju protivniku

12.08.2023

13:37

0

Makgregor je istakao da Moskva, iako još nije pokrenula ofanzivu u punom obimu, uspešno sprovodi operacije u Harkovskoj oblasti

Američki pukovnik tvrdi: Rusi napreduju, Ukrajinci su pred kolapsom, sve više se predaju protivniku
Copyright Printscreen Youtube/Judge Napolitano - Judging Freedom

Napetost u Ukrajini dostiže kritičnu tačku, smatra bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Makgregor.

Na svom Jutjub kanalu Makgregor je naglasio ozbiljnu pretnju koju predstavlja Rusija svojim napredovanjem i istakao da ukrajinska vojska suočava s mogućnošću kolapsa, kako zbog vojnog pohoda Rusije, tako i zbog nedostatka volje Ukrajinaca da nastave borbu.

Makgregor je istakao da Rusija, iako još nije pokrenula ofanzivu u punom obimu, uspešno sprovodi operacije u Harkovskoj oblasti, postižući značajan napredak.

Njegovi komentari sugerišu da se ruske snage nisu susrele sa značajnim otporom i da se ukrajinski vojnici masovno predaju.

- Muka im je načina na koji prema njima postupaju, muka im je od politike ukrajinskog rukovodstva. U mnogim slučajevima ukrajinski komandanti su kontaktirali rusku vojsku i rekli da će se predati - kazao je Makgregor.

Ovaj stav je potkrepljen ranijim izjavama Evgenija Balickog, vršioca dužnosti guvernera Zaporoške oblasti, koji je istakao da su ukrajinske trupe, posebno u pravcu Zaporožja, imale začajan broj predaja vojnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike