U požaru u Francuskoj stradalo devet ljudi, za dvoje se traga! Jedna osoba hospitalizovana, 17 evakuisano

09.08.2023

11:02 >> 13:20

0

Vlasti su angažovale 76 vatrogasaca, četiri vatrogasna vozila i četiri vozila hitne pomoći

U požaru u Francuskoj stradalo devet ljudi, za dvoje se traga! Jedna osoba hospitalizovana, 17 evakuisano
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedanaest osoba je nestalo nakon što je u sredu rano ujutro izbio požar u kući za odmor na istoku Francuske, saopštile su vlasti u sredu prepodne, da bi kasnije u toku dana bilo otkriveno da je devet tela nađeno, dok se za dvoje još traga u nadi da su živi.

Požar u Vincenhajmu, malom gradu u blizini nemačke granice, izbio je oko 6.30 po lokalnom vremenu. Prefektura Gornja Rajna, gde se nalazi Vincenhajm, saopštila je da je plamen zahvatio oko 300 kvadratnih metara strukture od 500 kvadratnih metara.

Vlasti su angažovale 76 vatrogasaca, četiri vatrogasna vozila i četiri vozila hitne pomoći, a požar je stavljen pod kontrolu do 9 sati, navodi se u saopštenju prefekture.

Iz objekta je evakuisano sedamnaest ljudi, a najmanje jedna osoba je hospitalizovana.

Kuća je ugostila osobe sa invaliditetom tokom letnjeg raspusta. Grupa je bila u poseti iz Nansija, grada koji se nalazi oko 140 kilometara severozapadno od Vincenhajma, navodi se u saopštenju prefekture Gornja Rajna.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da je prijavljeno nekoliko žrtava „uprkos brzoj i hrabroj intervenciji vatrogasne službe“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike